Herstructurering werpt vruchten af bij Hugo Boss | RetailDetail

Herstructurering werpt vruchten af bij Hugo Boss

Herstructurering werpt vruchten af bij Hugo Boss
Shutterstock

Het Duitse modemerk Hugo Boss heeft in het voorbije boekjaar een omzetstijging van 3% laten optekenen. Het zegt de vruchten te plukken van de herstructurering en wil de groei in 2018 verder versnellen.

 

Doel behaald

De omzet van Hugo Boss kwam in 2017 uit op 2,733 miljard euro, op gerapporteerde basis een groei van 1% en voor wisselkoerseffecten een sprong voorwaarts van 3%. De operationele winst bleef bij 491 miljoen euro gelijk ten opzichte van een jaar eerder, vanwege verdere investeringen in het bedrijf. De sterke euro was ook een negatieve factor voor de winst.

 

“We behaalden wat we voor ogen stelden in 2017”, zegt CEO Mark Langer. “Dit jaar willen we de groei verder versnellen. De nieuwe BOSS- en HUGO-collecties werden dan ook goed ontvangen. Onze strategische herschikking begint effect te hebben en dus zijn we op weg naar duurzame en winstgevende groei.”

 

Voor het komende jaar verwacht Hugo Boss verder te groeien, al gaat het er vanuit dat de winst op gelijkaardig niveau blijft, omdat er nog steeds geïnvesteerd wordt. Vorig jaar investeerde het modebedrijf 128 miljoen euro, terwijl dat dit jaar wordt opgetrokken naar een bedrag tussen 170 en 190 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

Miller & Monroe trekt naar Duitsland

15/03/2018

Miller & Monroe, de Nederlandse modeketen die is gebouwd op de funderingen van de Nederlandse tak van Charles Vögele, maakt de stap naar Duitsland. Moederbedrijf Victory and Dreams Holding neemt immers de Duitse winkels van Charles Vögele over.

Plus groeit opnieuw sneller dan de markt

15/03/2018

Supermarktketen Plus is in 2017 opnieuw sneller gegroeid dan de markt. De omzet steeg met meer dan 5%, terwijl de volledige sector met 3,4% groeide. De nettowinst groeide zelfs met een kwart.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

Back to top