Herstructurering werpt vruchten af bij Hugo Boss | RetailDetail

Herstructurering werpt vruchten af bij Hugo Boss

Herstructurering werpt vruchten af bij Hugo Boss
Shutterstock

Het Duitse modemerk Hugo Boss heeft in het voorbije boekjaar een omzetstijging van 3% laten optekenen. Het zegt de vruchten te plukken van de herstructurering en wil de groei in 2018 verder versnellen.

 

Doel behaald

De omzet van Hugo Boss kwam in 2017 uit op 2,733 miljard euro, op gerapporteerde basis een groei van 1% en voor wisselkoerseffecten een sprong voorwaarts van 3%. De operationele winst bleef bij 491 miljoen euro gelijk ten opzichte van een jaar eerder, vanwege verdere investeringen in het bedrijf. De sterke euro was ook een negatieve factor voor de winst.

 

“We behaalden wat we voor ogen stelden in 2017”, zegt CEO Mark Langer. “Dit jaar willen we de groei verder versnellen. De nieuwe BOSS- en HUGO-collecties werden dan ook goed ontvangen. Onze strategische herschikking begint effect te hebben en dus zijn we op weg naar duurzame en winstgevende groei.”

 

Voor het komende jaar verwacht Hugo Boss verder te groeien, al gaat het er vanuit dat de winst op gelijkaardig niveau blijft, omdat er nog steeds geïnvesteerd wordt. Vorig jaar investeerde het modebedrijf 128 miljoen euro, terwijl dat dit jaar wordt opgetrokken naar een bedrag tussen 170 en 190 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

HelloFresh verhoogt omzetprognose

14/05/2018

HelloFresh trekt zijn verwachtingen voor 2018 op: het bedrijf verwacht in 2018 tot 35% te groeien (eerder was dat maximum 30%) dankzij positieve cijfers in de Verenigde Staten, inmiddels de grootste markt voor de Duitsers.

Henkel houdt stand in onzekere marktomstandigheden

09/05/2018

Ondanks negatieve wisselkoerseffecten en logistieke problemen in de Verenigde Staten ziet Henkel toch positieve ontwikkelingen in het eerste kwartaal. De lijmafdeling deed het beter dan de divisies wasmiddelen en beauty.