H&M bezorgt per fiets

H&M bezorgt per fiets
foto: H&M

In Nederland biedt H&M klanten voortaan de keuze om hun bestellingen per fietskoerier te laten leveren. Het modemerk gaat daarvoor samenwerken met Fietskoeriers.nl. Nederland is het eerste land waar de bezorgoptie wordt aangeboden.

 

Green delivery

"We zijn blij dat we onze klanten nu de mogelijkheid bieden om voor een ‘green delivery’ te kiezen. Duurzaamheid is een essentieel onderdeel binnen H&M en het bezorgen per fietskoerier past daar naadloos in", zegt country manager Susan Krau in een persbericht. De introductie van fietskoeriers passen in de doelstelling van H&M om tegen 2040 klimaatpositief te zijn. Met de opkomst van de e-commerce is transport een belangrijk aandachtspunt.

 

Om de bestellingen te leveren doet H&M een beroep op Fietskoeriers.nl, dat vandaag al in meer dan dertig Nederlandse steden bezorgt. De pakjes zullen steeds tussen 18 en 22u bezorgd worden, wanneer de kans het grootst is dat klanten thuis zijn. Op die manier kan 98% van de pakketten ook direct worden afgeleverd. De prijs voor de bezorging is dezelfde als voor reguliere leveringen, zegt FashionUnited.