H&M opent webshop op Tmall | RetailDetail

H&M opent webshop op Tmall

H&M opent webshop op Tmall
Shutterstock

Het Zweedse H&M heeft er een moeilijk jaar opzitten, waarbij het de omzet zag dalen. Daarbij werd een nieuwe strategie naar voren gebracht, met meer focus op e-commerce. Een eerste stap binnen die strategie is een webshop op het Chinese Tmall.

 

Ook andere merken op komst

H&M is al sinds 2007 te vinden in China en sinds 2014 kunnen Chinese klanten ook terecht op hm.com. Voortaan worden de collecties van H&M en H&M Home ook aangeboden op Tmall, onderdeel van Alibaba. Monki, een ander merk van de Zweedse groep, is al langer te vinden op het Chinese platform.

 

“We zijn heel tevreden dat we onze samenwerking met Alibaba kunnen uitbreiden met de lancering van H&M en H&M Home op Tmall. Vanaf vandaag zorgt de lancering op Tmall er voor dat H&M nog beter bereikbaar is voor klanten in China, als toevoeging op onze bestaande winkels en online winkel”, zegt Magnus Olsson, country manager van H&M in China. Er zijn ook gesprekken gaande om andere merken van de H&M Group op Tmall te lanceren.

 

Er zullen op de webshop meteen 10.000 verschillende producten te vinden zijn, waaronder enkele exclusieve items die enkel op Tmall verkrijgbaar zijn. Die werden gecreëerd in samenwerking met Wang Yuan, zanger van de bekende Chinese groep TF Boys.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.