H&M opent webshop op Tmall | RetailDetail

H&M opent webshop op Tmall

H&M opent webshop op Tmall
Shutterstock

Het Zweedse H&M heeft er een moeilijk jaar opzitten, waarbij het de omzet zag dalen. Daarbij werd een nieuwe strategie naar voren gebracht, met meer focus op e-commerce. Een eerste stap binnen die strategie is een webshop op het Chinese Tmall.

 

Ook andere merken op komst

H&M is al sinds 2007 te vinden in China en sinds 2014 kunnen Chinese klanten ook terecht op hm.com. Voortaan worden de collecties van H&M en H&M Home ook aangeboden op Tmall, onderdeel van Alibaba. Monki, een ander merk van de Zweedse groep, is al langer te vinden op het Chinese platform.

 

“We zijn heel tevreden dat we onze samenwerking met Alibaba kunnen uitbreiden met de lancering van H&M en H&M Home op Tmall. Vanaf vandaag zorgt de lancering op Tmall er voor dat H&M nog beter bereikbaar is voor klanten in China, als toevoeging op onze bestaande winkels en online winkel”, zegt Magnus Olsson, country manager van H&M in China. Er zijn ook gesprekken gaande om andere merken van de H&M Group op Tmall te lanceren.

 

Er zullen op de webshop meteen 10.000 verschillende producten te vinden zijn, waaronder enkele exclusieve items die enkel op Tmall verkrijgbaar zijn. Die werden gecreëerd in samenwerking met Wang Yuan, zanger van de bekende Chinese groep TF Boys.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.