House of Shoes failliet verklaard | RetailDetail

House of Shoes failliet verklaard

House of Shoes failliet verklaard

Schoenenwinkelketen House of Shoes is failliet verklaard door de rechtbank in Den Bosch en alle winkels blijven meteen dicht. Het is het tweede faillissement op korte tijd voor de keten, die in 2012 nog wel kon doorstarten.

Tweede maal ten onder

Ook nu zullen de curatoren onderzoeken of een doorstart tot de mogelijkheden behoort, zo meldt NRC op basis van persbureau ANP. House of Shoes heeft 27 winkels in Nederland en daarnaast is er ook een House of Shoes-webshop.

 

In 1904 startte House of Shoes als fabrikant van kinderschoenen en vier jaar geleden nog werd de keten in het kader van de ING Retail Jaarprijs door de Nederlandse consumenten verkozen tot de beste schoenenwinkel van Nederland. De keten heeft schoenen voor dames en heren, maar profileert zich vooral als specialist in kinderschoenen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.