House of Shoes failliet verklaard | RetailDetail

House of Shoes failliet verklaard

House of Shoes failliet verklaard

Schoenenwinkelketen House of Shoes is failliet verklaard door de rechtbank in Den Bosch en alle winkels blijven meteen dicht. Het is het tweede faillissement op korte tijd voor de keten, die in 2012 nog wel kon doorstarten.

Tweede maal ten onder

Ook nu zullen de curatoren onderzoeken of een doorstart tot de mogelijkheden behoort, zo meldt NRC op basis van persbureau ANP. House of Shoes heeft 27 winkels in Nederland en daarnaast is er ook een House of Shoes-webshop.

 

In 1904 startte House of Shoes als fabrikant van kinderschoenen en vier jaar geleden nog werd de keten in het kader van de ING Retail Jaarprijs door de Nederlandse consumenten verkozen tot de beste schoenenwinkel van Nederland. De keten heeft schoenen voor dames en heren, maar profileert zich vooral als specialist in kinderschoenen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.