Hugo Boss: licht lagere omzet, fors minder winst

Hugo Boss: licht lagere omzet, fors minder winst

Hugo Boss: licht lagere omzet, fors minder winst

Het Duitse modelabel Hugo Boss zag zijn omzet over 2016 met 2% dalen. Tegelijk nam de nettowinst een duik met liefst 39%. Toch is er beterschap op komst, zegt topman Mark Langer. Door de herstructurering verwacht de groep meer winst in 2017 en vooral 2018.

 

“Geen gemakkelijk jaar”

“2016 was geen gemakkelijk jaar voor Hugo Boss. We hebben echter wel snel en consistent gereageerd op de veranderingen in onze omgeving en hebben een reeks maatregelen genomen die ons weer op het juiste spoor brengen”, zegt topman Mark Langer. “We zien nu al de eerste resultaten. In China hebben we de omslag gemaakt. Ik ben ervan overtuigd dat Hugo Boss zal terugkeren naar een duurzame en winstgevende groei na deze fase van stabilisatie.”

 

De omzetdaling komt vooral op naam van de groothandelsactiviteiten, waarvan de omzet liefst 9% lager ging, al ging er in het eigen retailkanaal (Hugo Boss runt intussen 442 eigen boetieks) toch ook zo’n 6% af. De omzet uit licenties steeg dan weer met 12%.

 

Het Duitse modelabel zag zijn omzet in Europa met 1% dalen in lokale valuta. De groep verkocht minder in Duitsland en Frankrijk, en de stijging in Groot-Brittannië kon dat maar ten dele compenseren. Ook in de Verenigde Staten (-12%) en Azië/Pacific (-2%) - en dan vooral in China (-6%) - ging de omzet achteruit.

 

Maar, zo bandrukt de topman, het laatste kwartaal toont flink beterschap. Onder meer dankzij prijsdalingen wist Hugo Boss zijn kwartaalomzet in China met zo’n 20% op te krikken.

 

De operationele winst daalde met 17% tot 493 miljoen euro en de nettowinst nam een duik met 39% tot 194 miljoen euro, onder meer als gevolg van winkelsluitingen in de Verenigde Staten en China.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.