Hugo Boss vol vertrouwen na omzetverdubbeling

Shutterstock.com

Hugo Boss ziet klanten massaal terugkeren naar de winkels nu de coronamaatregelen zowat overal versoepelen. De moderetailer kon zijn omzet in het afgelopen kwartaal meer dan verdubbelen en zit daarmee bijna weer op het niveau van 2019.

 

Enorme opsteker

In het tweede kwartaal van 2021 steeg de omzet van Hugo Boss met 129% tot 629 miljoen euro, een enorme opsteker na het rampjaar 2020: toen haalde de omzet in het tweede kwartaal slechts 275 miljoen euro. In vergelijking met dezelfde periode in 2019 – dus voor de pandemie – loopt de verkoop nog slechts 4% achter. De operationele winst bedroeg 42 miljoen euro, tegenover een verlies van 250 miljoen vorig jaar – deze voorlopige cijfers zullen op 4 augustus bevestigd worden.

 

Het herstel doet zich voor in alle regio’s, zowel in de eigen winkels als in het groothandelskanaal. De modegroep is dan ook vol vertrouwen voor dit boekjaar en verhoogt zijn prognoses: Hugo Boss verwacht voor het hele jaar een omzetstijging met 30 tot 35% en een operationele winst van 125 tot 175 miljoen euro.