Hunkemöller wil uitbreiden naar 1500 vestigingen

Hunkemöller wil uitbreiden naar 1500 vestigingen

De van oorsprong Nederlandse lingerieketen Hunkemöller heeft plannen om in de komende tien jaar het aantal winkels uit te breiden naar 1500 vestigingen.

Antwerpse flagship scoort beter dan verwacht

Dat laat algemeen directeur Philip Mountford weten in FaceRetail. De uitbreiding is een ruime verdubbeling van het huidige aantal vestigingen: de lingerieketen heeft op dit moment zeshonderd winkels.

 

Eind 2013 opende de retailer in Antwerpen zijn tot nu toe grootste vestiging met vijfhonderd vierkante meter vloeroppervlakte. De resultaten liggen er nu al dertig procent boven de doelstelling. Het bedrijf wil daarom nog meer extra grote winkels openen op belangrijke locaties in Europa.

 

Sterke online groei, zonder verwaarlozing winkels

Ook de webshop van de retailer loopt goed: afgelopen jaar nam het aantal verkopen er met 45 procent toe. "Terwijl we al enige jaren online actief zijn", zegt Mountford.

 

De populariteit van het onlinekanaal zit de fysieke winkels echter niet in de weg; 35 procent van de Nederlandse online verkopen worden namelijk in de winkel opgehaald. Volgens de algemeen directeur vinden veel vrouwen het prettig om hun bestelling in de winkel op te halen omdat ze dan nog even kunnen passen.

Tags: