Hunkemöller zoekt plekje in Londen | RetailDetail

Hunkemöller zoekt plekje in Londen

Hunkemöller zoekt plekje in Londen
Shutterstock

Lingerieketen Hunkemöller bekijkt de mogelijkheden voor de opening van een winkel in Londen. De keten kwam in 2011 voor het eerst naar het Verenigd Koninkrijk, maar trok zich er al snel terug. Sinds eind vorig jaar heeft ze er wel terug een webshop.

Oxford Street

Nu zegt CEO Philip Mountford dat de plannen voor de Britse winkels binnenkort nog een stapje verdere zullen gaan. “We gaan binnenkort van start in Zwitserland en Noorwegen, en ons team kijkt ook naar Londen. Zodra we er op de juiste opportuniteit stuiten, zullen we er van start gaan.” Daarbij denkt Mountford vooral aan een winkel in de bekende winkelstraat Oxford Street.

 

Het is de bedoeling dat de fysieke terugkeer van de Nederlandse keten in het Verenigd Koninkrijk nog voor het einde van dit jaar een feit is. Volgens Mountford past Hunkemöller perfect in het gat dat er momenteel is tussen Marks & Spencer en Victoria’s Secret. Momenteel heeft Hunkemöller wereldwijd al ongeveer 900 winkels.

 

Mountford drukte bij de aankondiging ook meteen het nieuws de kop in dat hij op het punt staat om het bedrijf te verlaten, nadat zijn naam een aantal keer werd genoemd bij enkele grote Britse retailbedrijven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).