Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland | RetailDetail

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland
Foto: FashionStock.com / Shutterstock.com

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

 

Start na soft launch

Isabel Marant heeft haar intrek genomen in de P.C. Hooftstraat op nummer 114. Voorheen was het nu failliete modemerk McGregor in het pand, met een oppervlakte van zo’n 200 vierkante meter en een kelder, gevestigd. 


Het is de eerste eigen winkel voor Isabel Marant in Nederland. In april werd de winkel in alle stilte geopend met een ‘soft launch’, maar nu in mei is de boetiek klaar om officieel van start te gaan. 

 

Experimentele jaren zestig-look

Voor het interieur van de winkel is samengewerkt met een internationaal team jonge designers, die zich inspireerden op de Franse experimentele beweging van de jaren zestig. Op het plafond zijn reliëftekeningen aangebracht, uitgehouwen blokken tonen de accessoirecollecties en er is een muur in de vorm van de bekende 90-graden oorbellen van het Franse modehuis.


Originele elementen van het pand werden ook behouden om de boetiek een industriële look te geven: de nieuwste collectie wordt getoond op hangende rekken en een bakstenen bleef onbedekt. Verder zijn de paskamers afgeschermd met Japans rijstpapier en zijn er doorheen de winkel tafels in kurk geplaatst.


Het Franse designlabel Isabel Marant onstond in 1990 als Twen, maar gaat sinds 1994 door het leven onder de naam van de oprichtster en ontwerpster. De laatste jaren zet het merk in op expansie, vooral met eigen winkels: het modehuis heeft vandaag 28 boetieks wereldwijd en wil snel groeien in Europa, Peking en Hongkong. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.