Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

 

Start na soft launch

Isabel Marant heeft haar intrek genomen in de P.C. Hooftstraat op nummer 114. Voorheen was het nu failliete modemerk McGregor in het pand, met een oppervlakte van zo’n 200 vierkante meter en een kelder, gevestigd. 


Het is de eerste eigen winkel voor Isabel Marant in Nederland. In april werd de winkel in alle stilte geopend met een ‘soft launch’, maar nu in mei is de boetiek klaar om officieel van start te gaan. 

 

Experimentele jaren zestig-look

Voor het interieur van de winkel is samengewerkt met een internationaal team jonge designers, die zich inspireerden op de Franse experimentele beweging van de jaren zestig. Op het plafond zijn reliëftekeningen aangebracht, uitgehouwen blokken tonen de accessoirecollecties en er is een muur in de vorm van de bekende 90-graden oorbellen van het Franse modehuis.


Originele elementen van het pand werden ook behouden om de boetiek een industriële look te geven: de nieuwste collectie wordt getoond op hangende rekken en een bakstenen bleef onbedekt. Verder zijn de paskamers afgeschermd met Japans rijstpapier en zijn er doorheen de winkel tafels in kurk geplaatst.


Het Franse designlabel Isabel Marant onstond in 1990 als Twen, maar gaat sinds 1994 door het leven onder de naam van de oprichtster en ontwerpster. De laatste jaren zet het merk in op expansie, vooral met eigen winkels: het modehuis heeft vandaag 28 boetieks wereldwijd en wil snel groeien in Europa, Peking en Hongkong.