ISO lanceert internationale set kledingmaten

ISO lanceert internationale set kledingmaten

De International Organization of Standardization (ISO) heeft zijn set kledingmaten aangepast, om zo de maten beter te laten passen voor consumenten wereldwijd. Dat moet er voor zorgen dat er minder kleding terug naar de winkels wordt gebracht.

Minder retourneringen

De nieuwe ISO 8559-standaard is gebaseerd op verschillende gemeenschappen en zal gebruikt worden door kledingbedrijven als leidraad bij de ontwikkeling van nieuwe kleding en mannequins. Het doel van de nieuwe standaard is klanttevredenheid op te drijven en het aantal retourneringen terug te dringen. Er komt ook een nieuw systeem voor maataanduiding dat klanten moet duidelijk maken voor wat voor soort lichaam het kledingstuk is gemaakt.

 

“De standaard zal er ook voor zorgen dat er minder barrières zijn in internationale handel, omdat ze een universele set van grootte aanduidingen en referentiepunten geeft”, zegt Reena Pandarum, hoofd van het technische comité achter ISO 8559. De International Organization of Standardization is een onafhankelijke organisatie die standaarden creëert voor producten in verschillende sectoren, gaande van technologie tot landbouw en gezondheidszorg. In totaal zijn 164 landen lid van de organisatie.