JBC haalt e-commercemagazijn terug naar België

JBC haalt e-commercemagazijn terug naar België

JBC haalt e-commercemagazijn terug naar België

JBC verhuist zijn e-commercemagazijn weer van Nederland naar België. Voortaan stockeert de Belgische kledingketen zijn kleding bij Bleckmann in Grobbendonk. Dat is een onverwachte opsteker voor de Belgische e-commercesector.

“Eigen magazijn niet voorzien op e-commerce”

Kleding die klanten online kopen zal JBC voortaan niet meer in Nederland, maar wel vanuit het Kempense Grobbendonk verwerken. De Belgische kledingketen selecteerde het bedrijf Bleckmann na een aanbesteding die JBC een nieuwe uitvalsbasis moest bezorgen voor de levering van online bestelde kleding. Tot voor kort huurde JBC net over de grens opslagruimte, in een distributiecentrum van het Nederlandse Docdata in Waalwijk.

 

Een magazijn in eigen beheer uitbaten voor e-commerce is geen optie voor modefabrikant JBC, die vier jaar geleden nog 6,5 miljoen euro investeerde in een eigen magazijn tegenover het hoofdkantoor in Houthalen-Helchteren. “Dat distributiecentrum bouwden we om grote hoeveelheden kleding te verwerken voor levering aan de 146 JBC-winkels,” geeft JBC-woordvoerder Katrien Vangrunderbeeck mee aan De Tijd. “Het is niet voorzien op het versturen van kleine pakketjes voor e-commerce. Daarvoor vertrouwen we op een gespecialiseerde partner.”

 

Opsteker voor Belgische e-commerce

Bepalende factor in de keuze van JBC voor Bleckmann: het Grobbendonkse magazijnbedrijf gaat in 2019 een magazijn bouwen in Beringen, op slechts enkele kilometers van het JBC-hoofdkantoor in Houthalen-Helchteren. Daarmee keert de Limburgse modeketen terug naar zijn Belgische roots, na een tijdelijk uitstapje bij de noorderburen.

 

Voor de Belgische e-commerce zijn de verhuisplannen van JBC alvast een mooie maar onverwachte opsteker. De sector kampt immers met een achterstand ten opzichte van de ons omringende landen, deels omdat de regels rond e-commerce in ons land zo streng zijn. Mensen ’s nachts aan het werk zetten is niet eenvoudig in België, waardoor ons land volgens sectorfederatie Comeos zo’n 13.000 jobs misloopt. Vorige maand nog versoepelde de regering daarom de regels rond nachtwerk.

 

Vanuit het nieuwe magazijn in Grobbendonk zullen bijna 500.000 bestellingen per jaar vertrekken. JBC hoopt met de nieuwe samenwerking elke voor 21u geplaatste bestelling nog de volgende dag in de winkel of bij de klant aan huis te leveren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Amper 2% Amazon Alexa-gebruikers kocht al via voice

07/08/2018

Slechts 2% van alle Amazon Echo-eigenaars in de VS kocht al iets via de slimme speakers. Velen probeerden het al wel, maar haakten onderweg af. Is de technologie waardeloos of nog niet klaar?