JBC viert Dag van de Aarde met duurzame collectie

JBC viert Dag van de Aarde met duurzame collectie

Naar aanleiding van de Dag van de Aarde op 22 april lanceert de Belgische modeketen JBC een volledig duurzame collectie, waarin elk kledingstuk beschikt over het Cradle to Cradle-certificaat.

Volledige collectie

Dat certificaat houdt in dat al het materiaal dat in de kledingstukken wordt gebruikt later ook recycleerbaar zal zijn. Het is de tweede keer dat JBC zo’n REVIVE-collectie lanceert: vorige keer bestond die uit slechts dertien items, maar nu wordt er een volledige collectie uitgebouwd voor mannen, vrouwen en kinderen.

 

“Cradle to Cradle betekent letterlijk: van wieg tot wieg. Doel is om de kringloop van materialen volledig rond te krijgen”, zegt Saartje Boutsen, corporate social responsibility-manager bij JBC. “Al van bij de eerste ontwerpschets houdt het JBC-designteam rekening met het Cradle to Cradle-principe. Want zelfs het kleinste detail moet optimaal gerecycleerd kunnen worden.”

 

JBC is de eerste Belgische retailer die een Cradle to Cradle-collectie op poten zet. Daarvoor heeft het al lof gekregen van het Flanders Fashion Institute, dat hoopt dat JBC voor andere retailers als een voorbeeld mag dienen.