Jeansketen Lake Side doet definitief de boeken toe

Jeansketen Lake Side doet definitief de boeken toe

Jeansketen Lake Side doet definitief de boeken toe
Shutterstock

Lake Side, dat eind februari het faillissement moest aankondigen, krijgt geen doorstart. De Nederlandse jeansketen kampte al langer met slechte resultaten en vindt ook nu niet de middelen of overnemers om het tij te keren, bevestigt de curator.

 

Geen doorstart

Lake Side, dat in 2011 nog zeventig jeanswinkels telde buiten de grote steden, ziet geen andere keuze dan de boeken definitief neer te leggen. De Nederlandse jeansketen kan niet rekenen op het nodige krediet van ABN Amro om het verlies op de omzet van vorig jaar (9 miljoen euro) goed te maken en ook de zoektocht naar overnemers draaide op een sisser uit: de meeste franchisenemers willen stoppen of zelfstandig verder gaan.

 

Het faillissement komt niet geheel als een verrassing, want sinds de overname van Lake Side in 2011 door investeringsmaatschappij Bencis liep het aantal winkels drastisch terug, tot achttien eigen filialen en tien franchises. Uit het verslag van de aangestelde curator blijkt nu bovendien dat ook steeds minder klanten de weg vonden naar de Lake Side-winkels sinds de managementbuy-out.

 

Even zag het er nog rooskleurig uit voor de keten: negen partijen toonden interesse in een overname, maar tot een definitief bod kwam het niet. De 28 winkels blijven nog even open om de aanwezige voorraden te verkopen en zo fondsen te creëren voor de schuldeisers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.