Jeansketen Lake Side doet definitief de boeken toe

Jeansketen Lake Side doet definitief de boeken toe

Jeansketen Lake Side doet definitief de boeken toe
Shutterstock

Lake Side, dat eind februari het faillissement moest aankondigen, krijgt geen doorstart. De Nederlandse jeansketen kampte al langer met slechte resultaten en vindt ook nu niet de middelen of overnemers om het tij te keren, bevestigt de curator.

 

Geen doorstart

Lake Side, dat in 2011 nog zeventig jeanswinkels telde buiten de grote steden, ziet geen andere keuze dan de boeken definitief neer te leggen. De Nederlandse jeansketen kan niet rekenen op het nodige krediet van ABN Amro om het verlies op de omzet van vorig jaar (9 miljoen euro) goed te maken en ook de zoektocht naar overnemers draaide op een sisser uit: de meeste franchisenemers willen stoppen of zelfstandig verder gaan.

 

Het faillissement komt niet geheel als een verrassing, want sinds de overname van Lake Side in 2011 door investeringsmaatschappij Bencis liep het aantal winkels drastisch terug, tot achttien eigen filialen en tien franchises. Uit het verslag van de aangestelde curator blijkt nu bovendien dat ook steeds minder klanten de weg vonden naar de Lake Side-winkels sinds de managementbuy-out.

 

Even zag het er nog rooskleurig uit voor de keten: negen partijen toonden interesse in een overname, maar tot een definitief bod kwam het niet. De 28 winkels blijven nog even open om de aanwezige voorraden te verkopen en zo fondsen te creëren voor de schuldeisers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).