Jeansketen Lake Side doet definitief de boeken toe

Jeansketen Lake Side doet definitief de boeken toe

Lake Side, dat eind februari het faillissement moest aankondigen, krijgt geen doorstart. De Nederlandse jeansketen kampte al langer met slechte resultaten en vindt ook nu niet de middelen of overnemers om het tij te keren, bevestigt de curator.

 

Geen doorstart

Lake Side, dat in 2011 nog zeventig jeanswinkels telde buiten de grote steden, ziet geen andere keuze dan de boeken definitief neer te leggen. De Nederlandse jeansketen kan niet rekenen op het nodige krediet van ABN Amro om het verlies op de omzet van vorig jaar (9 miljoen euro) goed te maken en ook de zoektocht naar overnemers draaide op een sisser uit: de meeste franchisenemers willen stoppen of zelfstandig verder gaan.

 

Het faillissement komt niet geheel als een verrassing, want sinds de overname van Lake Side in 2011 door investeringsmaatschappij Bencis liep het aantal winkels drastisch terug, tot achttien eigen filialen en tien franchises. Uit het verslag van de aangestelde curator blijkt nu bovendien dat ook steeds minder klanten de weg vonden naar de Lake Side-winkels sinds de managementbuy-out.

 

Even zag het er nog rooskleurig uit voor de keten: negen partijen toonden interesse in een overname, maar tot een definitief bod kwam het niet. De 28 winkels blijven nog even open om de aanwezige voorraden te verkopen en zo fondsen te creëren voor de schuldeisers.