Kipling opent tijdelijke winkel op Schiphol | RetailDetail

Kipling opent tijdelijke winkel op Schiphol

Kipling opent tijdelijke winkel op Schiphol

Het Belgische rugzakkenmerk Kipling opent een tijdelijke winkel van 20 m² in vertrekhal 1 van de luchthaven van Schiphol. Die zal open blijven tot begin mei.

Niet eerste tijdelijke winkel

Het is niet de eerste keer dat het merk met het aapje een pop-upwinkel opent op Schiphol: in 2012 bezette het bedrijf van begin maart tot eind juni een verkoopsoppervlakte van 88 m², ook al in vertrekhal 1.

 

Het openen van tijdelijke winkels past in de aanpak van Kipling: “We hebben een flexibel winkelconcept ontwikkeld dat we kunnen laten zien op vliegvelden”, liet topman Richard Macey optekenen.“We hebben dan ook geïnvesteerd in een sterke verkoopsploeg die gespecialiseerd is in de verkoop op reisgerelateerde locaties.

 

De producten van Kipling worden in 67 landen verkocht. Elke 2 seconden schaft zich iemand een tas van het merk aan. Sinds de oprichting van het merk in 1987 hebben al meer dan 35 miljoen mensen een Kipling-product gekocht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.