Kleding Primark plots op Amazon te koop

Foto: RichartPhotos / Shutterstock.com

Kleding van Primark, de Ierse modediscounter die halsstarrig aan e-commerce weigert te doen, is plots te koop bij Amazon. Gaat de modeketen eindelijk toch overstag? Of hangt er een luchtje aan?

 

Merchandise van Disney en Harry Potter

Online spullen van Primark kopen? Het kan gewoon bij Amazon. Een selectie van het aanbod van de budgetmodeketen is althans via de marktplaats te vinden. Vooral items in beperkte oplage, zoals de Disney-collecties en Harry Potter-merchandise van de formule, is er te koop. Dat hebben Britse consumenten ontdekt en de Metro-krant pakt er nu mee uit. 

 

Nochtans houdt Primark als een van de enige modemerken voet bij stuk en weigert het e-commerce te omhelzen. De kosten van online verkoop blijven te hoog om het met de lage prijzen van de kleding te veroorloven, klinkt al jarenlang het argument.

 

Stiekeme onlinetest?

Overweegt de kledinggigant nu toch online te gaan en test het voorzichtig de wateren door met Amazon in zee te gaan? Het zou een goede proef zijn om in alle stilte op de marktplaats de voelsprieten uit te steken met een beperkt assortiment. De retailer is er ook niet onder eigen naam actief, waardoor de stekker er makkelijk weer uit kan zonder imagoschade of al te veel ruchtbaarheid.

 

Primark beweert alvast van niet. Integendeel: het bedrijf roept in een Twitterreactie op om niet via Amazon te kopen. Er blijkt helemaal geen samenwerking te zijn en de kleding wordt buiten Primarks weten om door onofficiële verkopers op de marktplaats aangeboden, klinkt het. Zij bieden de spullen op eigen houtje, en tegen beduidend hogere prijzen, aan op de marktplaats. Dat verklaart in ieder geval de soms forse prijsverschillen tussen het online aanbod en in de fysieke winkels...