Kledingketen WE schrapt expansieplannen

Kledingketen WE schrapt expansieplannen

De ambitieuze expansieplannen van modeketen WE in Nederland en België zijn van tafel. De onderneming gaat zelfs winkels samenvoegen, aldus afscheidnemend directeur Wouter Kolk.

Focussen op online

Bij zijn aantreden in 2007 was zijn ambitie nog om het aantal winkels in Nederland en België binnen afzienbare tijd te verdubbelen. Nu hij zijn vertrek heeft aangekondigd, stelt de nieuwbakken Ahold-directeur dat uitbreiding op de thuisbasis weinig zinvol is.

 

"Ik zie geen reden om nieuwe winkels te openen. Ik heb dat idee laten varen en ben me vooral gaan richten op de webwinkel", aldus Kolk in Het Parool. Die webwinkel is volgens Kolk intussen de vestiging met de hoogste omzet, met tussen de vijf en tien procent van de totale omzet.

 

WE is internationaal wel aan het groeien: zo werden de afgelopen jaren nieuwe winkels geopend in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Ook is de onderneming met twintig winkels actief in China. Belangrijke ontwikkeling de laatste jaren in Nederland is volgens Kolk de verjonging van het klantenbestand.

Tags: