Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels
Facebook Komono

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

 

Al in meer dan 50 landen

Het gaat snel voor Komono, het bedrijf van ‘Belgian fashion ondernemers van het jaar’ Anton Janssens en Raf Maes. Het duo startte in 2009 met brillen en voegde daar later horloges aan toen. Het label is intussen in meer dan vijftig landen te koop en draaide in 2016 een omzet van om en bij de 16 miljoen euro.

 

Na een eigen webshop opende Komono vorig jaar een eerste eigen winkel aan de Antwerpse Lombardenvest. Intussen staat de teller al op vijf, want ook in Brussel (Dansaertstraat), Amsterdam (Elandsgracht), Tokio en Madrid is het accessoirelabel intussen actief. “De flagshipstores in Nederland en België hebben we in eigen beheer. Voor de overige landen werken we samen met een lokale partner”, zegt Janssens. “De shops zijn ontzettend belangrijk voor ons om een groter verhaal te vertellen en het merk in al zijn facetten te tonen aan het grote publiek. We willen de volledige Komono-ervaring aanbieden.”

 

Het duo wil dit jaar nog Barcelona, Parijs, Londen, Stockholm en Berlijn aan dat lijstje toevoegen. “Daarnaast zijn we ook een hub aan het opzetten in Hongkong. Tot nu toe werd de Aziatische markt bediend vanuit België, maar binnenkort zullen we deze regio nog beter kunnen opvolgen”, zegt Janssens.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.