La Redoute kiest voor fysieke winkels in België | RetailDetail

La Redoute kiest voor fysieke winkels in België

La Redoute kiest voor fysieke winkels in België
Shutterstock

De Franse online retailer La Redoute gaat binnenkort fysieke winkels openen in België. Het bedrijf heeft momenteel al 11 winkels in Frankrijk en wil dat concept nu ook uitbreiden naar andere landen.

Zwitserland en België

Niet enkel België mag binnenkort winkels verwachten, La Redoute denkt ook aan Zwitserland. In België mikt La Redoute op grote steden zoals Brussel of Antwerpen, dat zegt Sandrine Guichard, directeur Maison & Décoration, Retail en B2B bij La Redoute in een interview met Gondola.

 

La Redoute ging 90 jaar geleden van start met de bekende catalogus en maakte in 1998 de stap naar de online wereld. Sindsdien is het uitgegroeid tot een belangrijke e-commercespeler in Frankrijk en ook in België is La Redoute nog steeds een bekende naam. Momenteel haalt La Redoute meer dan 90 procent van zijn omzet uit online verkoop. In 2015 werd in Frankrijk de eerste winkel geopend en sindsdien kwamen er daar nog eens tien bij.

 

Vorige zomer kwam La Redoute voor het grootste deel in handen van Galeries Lafayette. Toen werd al de ambitie uitgesproken om internationaal verder uit te breiden. Het doel daarbij is om tegen 2021 een omzet van meer dan 1 miljard euro te halen.  

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.