Lancel niet meer te koop | RetailDetail

Lancel niet meer te koop

Lancel niet meer te koop

De Zwitserse luxegroep Richemont heeft besloten dat de verkoop van het merk Lancel niet meer op de agenda staat. Dat maakte Gary Saage, de financiële topman van de groep, vrijdag bekend.

Geen verkoop van modedivisie

Eerder zag Richemont al af van de verkoop van het merk Chloe en de webshop Net-a-Porter. "Als we de modedivisie hadden willen verkopen - en dat willen we niet - had dat de waarde voor de aandeelhouders zwaar aangetast," zei Saage in een gesprek met analisten.

 

Bij Lancel lag dat enigszins anders: de verkoop van dat merk is daadwerkelijk besproken en overwogen, maar gaat uiteindelijk dus niet door. "De speculatie dat Lancel te koop was, was terecht, dat zal ik niet ontkennen. We hebben werknemers verteld dat we naar strategische opties keken," zei Saage. De prijs die de Zwitsers voor het merk konden krijgen was echter te laag en dus werd besloten om Lancel in het bedrijf te houden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

13/06/2018

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.  

De smartphone kiest jouw cadeaus op Zalando

06/06/2018

Je smartphone vragen om een cadeautje te zoeken op Zalando, het kan vanaf dit najaar. Zalando en Google werken samen aan een chatbot voor de virtuele Google Assistant, die in elke Android-smartphone zit. De bot helpt je cadeaus kiezen.