Lincherie meet borsten in 3D

Lincherie meet borsten in 3D

Geen gênante vragen meer bij het passen van een beha: lingerieketen Lincherie installeert in haar paskamers een 3D-meettoestel dat meteen de juiste cupmaat aangeeft. De eerste scanner komt in de winkel aan het Gelderlandplein in Amsterdam.

140 meetpunten in een minuut

Het toestel wordt in de spiegel van de paskamer geïntegreerd. Daar maakt de scanner in minder dan een minuut 140 metingen van het bovenlichaam, waarna de perfecte maat wordt opgegeven. Tegelijk krijgt de klant een aantal suggesties van merken en modellen uit de winkel aangereikt. Lincherie heeft een patent aangevraagd op het 3D-meetsysteem.

 

Het automatische meten heeft als voordeel dat de dames er het winkelpersoneel niet meer moeten bijroepen en ze in alle discretie hun keuze kunnen maken. Het moet een oplossing bieden voor een wijdverspreid probleem: zeven op de tien vrouwen zouden de verkeerde beha-maat dragen.

 

Lincherie zegt de foto’s niet te bewaren, maar als de klant erom verzoekt kunnen de meetgegevens opgeslagen worden voor een volgend bezoek.

 

Als de eerste test succesvol is, kan de scanner ook worden uitgerold naar de 28 andere winkels van de keten in Nederland.

Tags: