Lincherie meet borsten in 3D | RetailDetail

Lincherie meet borsten in 3D

Lincherie meet borsten in 3D

Geen gênante vragen meer bij het passen van een beha: lingerieketen Lincherie installeert in haar paskamers een 3D-meettoestel dat meteen de juiste cupmaat aangeeft. De eerste scanner komt in de winkel aan het Gelderlandplein in Amsterdam.

140 meetpunten in een minuut

Het toestel wordt in de spiegel van de paskamer geïntegreerd. Daar maakt de scanner in minder dan een minuut 140 metingen van het bovenlichaam, waarna de perfecte maat wordt opgegeven. Tegelijk krijgt de klant een aantal suggesties van merken en modellen uit de winkel aangereikt. Lincherie heeft een patent aangevraagd op het 3D-meetsysteem.

 

Het automatische meten heeft als voordeel dat de dames er het winkelpersoneel niet meer moeten bijroepen en ze in alle discretie hun keuze kunnen maken. Het moet een oplossing bieden voor een wijdverspreid probleem: zeven op de tien vrouwen zouden de verkeerde beha-maat dragen.

 

Lincherie zegt de foto’s niet te bewaren, maar als de klant erom verzoekt kunnen de meetgegevens opgeslagen worden voor een volgend bezoek.

 

Als de eerste test succesvol is, kan de scanner ook worden uitgerold naar de 28 andere winkels van de keten in Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.