Maakt Armani zich op voor verkoop?

Shutterstock.com

Na een zeer lastig 2020 door corona, gaat het weer een stuk beter met het Italiaanse modehuis Armani. Intussen nemen de geruchten over een mogelijke verkoop opnieuw toe.

 

Herstel

De totale omzet van Armani steeg in de eerste helft van 2021 met 34%, vooral dankzij de activiteiten in de verenigde Staten en China. De inkomsten uit direct geëxploiteerde retailkanalen, dus exclusief wholesale en licenties, groeiden zelfs met 59% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, schrijft Yahoo Finance. Het bedrijf hoopt volgend jaar weer op pre-pandemisch niveau te zitten.

 

Vorig jaar daalde de omzet van de luxegroep met zowat een kwart tot 1,6 miljard euro. Bovendien was er een operationeeel verlies (ebit) van 29 miljoen euro. Voor dit jaar verwacht Armani een veel betere rentabiliteit, al geeft het bedrijf geen verdere financiële details.

 

Ferrari

Speculaties over mogelijke opvolgingsplannen bij Armani zijn de laatste tijd weer toegenomen, vooral nadat de 87-jarige ontwerper zei dat hij een samenwerking met een ander Italiaans bedrijf niet uitsloot. Vooral Exor, de holding van de familie Agnelli en eigenaar van onder meer Ferrari, wordt in dat verband genoemd.