Macintosh Retail Group vraagt én krijgt uitstel van betaling | RetailDetail

Macintosh Retail Group vraagt én krijgt uitstel van betaling

Macintosh Retail Group vraagt én krijgt uitstel van betaling

Macintosh Retail Group, de holding boven schoenenketens Brantano, Manfield, Invito en Dolcis, heeft uitstel van betaling gekregen. Het concern onder leiding van de Belg Kurt Staelens had daar eerder deze ochtend zelf om gevraagd.

 

Zo goed als failliet

"De huidige situatie is zeer teleurstellend, met name voor onze werknemers, leveranciers, banken en aandeelhouders, die ons altijd zijn blijven steunen in deze moeilijke tijden", had Macintosh vanochtend in een persbericht geschreven. Bij BNR Nieuwsradio had een woordvoerder van de holding uit Maastricht togegeven dat "het bedrijf failliet" is en dat het wachten was tot de rechtbank van Maastricht een bewindvoerder aanstelt. Die moet nagaan of er kandidaat-overnemers zijn voor de dochters.

 

De rechtbank van Limburg is dinsdagmiddag op de vraag naar "voorlopige surseance van betaling" ingegaan, zo melden diverse Nederlandse media. De rechtbank heeft John Huppertz, advocaat van Paulussen Advocaten in Maastricht, en Ben Meijs, advocaat van Thuis & Partners uit Heerlen, aangesteld als bewindvoerders.

 

Bij Macintosh werken nu nog zo'n 5.500 mensen. Voor een goed begrip: het uitstel van betaling betreft enkel de holding, niet de dochtermaatschappijen.

 

550 winkels in de etalage

Het nieuws komt amper een dag nadat Macintosh had laten weten dat het zijn resterende 550 winkels in Nederland en België ook van de hand wou doen - nadat het eerder al de Britse tak van Brantano en zijn woningketen Kwantum had verkocht - en dat het geen al te grote overnamesom verwacht.

 

Meteen maakt de groep noodgedwongen een kruis over de strategische beslissing om zich volledig terug te plooien op de schoenenverkoop in de Benelux. En dat is meteen ook slecht nieuws voor een aantal Nederlandse retailfamilies, die via hun investeringsfondsen vorig jaar nog vers geld hadden gepompt in Macintosh, waaronder de families boven winkelketens Zeeman en Blokker.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.

Einde verhaal voor sportwebwinkel Athleteshop

02/07/2018

Sportwebwinkel Athleteshop heeft het faillissement aangevraagd. Al sinds begin dit jaar kwamen veel klachten binnen over te late en slechte leveringen, en nu zouden ook verschillende leveranciers de samenwerking hebben stopgezet.