Macintosh vindt herfinanciering

Macintosh vindt herfinanciering

Macintosh Retail Group, het moederbedrijf van onder andere Scapino, heeft een herfinanciering van 160 miljoen euro gevonden. 140 miljoen kwam via een consortium van banken, terwijl grootaandeelhouders een gestructureerde lening van 20 miljoen verstrekten.

"Snelle uitbouw van crosschannel"

Volgens CEO Kurt Staelens zal deze herfinanciering ervoor zorgen dat het herstructureringsplan van het bedrijf verder kan worden uitgebouwd. "Met het nieuwe financieringspakket kunnen we onze 'rebalancing for profitable growth'-strategie aanscherpen en verder investeren in de positionering van onze schoenenformules en een snelle uitbouw van de cross channel propositie", klinkt het in een persbericht.

 

Macintosh is al sinds 2013 bezig met een herstructureringsplan, waarbij de groep verschillende winkels van de hand heeft gedaan of heeft gesloten. Zo verdween onder andere de hele Belgische tak van Scapino. Macintosh wil zich in de toekomst volledig gaan focussen op mode en is dan ook al een tijdje op zoek naar een overnemer voor woonketen Kwantum.

Tags: