Macintosh vindt herfinanciering | RetailDetail

Macintosh vindt herfinanciering

Macintosh vindt herfinanciering

Macintosh Retail Group, het moederbedrijf van onder andere Scapino, heeft een herfinanciering van 160 miljoen euro gevonden. 140 miljoen kwam via een consortium van banken, terwijl grootaandeelhouders een gestructureerde lening van 20 miljoen verstrekten.

"Snelle uitbouw van crosschannel"

Volgens CEO Kurt Staelens zal deze herfinanciering ervoor zorgen dat het herstructureringsplan van het bedrijf verder kan worden uitgebouwd. "Met het nieuwe financieringspakket kunnen we onze 'rebalancing for profitable growth'-strategie aanscherpen en verder investeren in de positionering van onze schoenenformules en een snelle uitbouw van de cross channel propositie", klinkt het in een persbericht.

 

Macintosh is al sinds 2013 bezig met een herstructureringsplan, waarbij de groep verschillende winkels van de hand heeft gedaan of heeft gesloten. Zo verdween onder andere de hele Belgische tak van Scapino. Macintosh wil zich in de toekomst volledig gaan focussen op mode en is dan ook al een tijdje op zoek naar een overnemer voor woonketen Kwantum.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.