Mandemakers Groep neemt aanzienlijk belang in Tulp Keukens

Mandemakers Groep neemt aanzienlijk belang in Tulp Keukens

De Mandemakers Groep, marktleider in de Nederlandse keukenbranche, neemt een groot belang in Tulp Keukens. Daarbij is het doel om Tulp Keukens weer financieel gezond te maken.

Strategische alliantie 

De Mandemakers Groep, onder andere eigenaar van Woonexpress en Keukenmaxx, laat aan het Financieele Dagblad weten een "verregaande strategische samenwerking" aan te gaan met Tulp Keukens. De twaalf vestigingen van dit bedrijf uit Rijssen leden afgelopen jaren immers een miljoenenverlies. Zo stond Tulp Keukens in 2012 bijna 2 miljoen euro in het rood, terwijl uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat er een omzet werd geboekt van ruim 11,5 miljoen euro.

 

Door de samenwerking hoopt de retailer kennis binnen te halen op het gebied van retail, logistiek en productie. Ook de grote inkoopkracht van Mandemakers komt daarbij van pas. De alliantie past ook in het beleid van Mandemakers: het bedrijf liet eerder weten de omzet te willen opvoeren van 1,1 miljard naar 1,4 miljard euro.

 

In de nieuwe situatie worden de aandelen van Tulp Keukens, die eerder volledig in handen waren van Visser BV, voornamelijk verdeeld over drie aandeelhouders: De Mandemakers Groep, Visser en het bedrijf van directeur Arould Korst. De laatste partij houdt een minderheidsbelang. Over de precieze verhouding tussen de drie partijen wilde Korst dinsdag geen uitspraken doen.

Tags: