Mandemakers Groep neemt aanzienlijk belang in Tulp Keukens | RetailDetail

Mandemakers Groep neemt aanzienlijk belang in Tulp Keukens

Mandemakers Groep neemt aanzienlijk belang in Tulp Keukens

De Mandemakers Groep, marktleider in de Nederlandse keukenbranche, neemt een groot belang in Tulp Keukens. Daarbij is het doel om Tulp Keukens weer financieel gezond te maken.

Strategische alliantie 

De Mandemakers Groep, onder andere eigenaar van Woonexpress en Keukenmaxx, laat aan het Financieele Dagblad weten een "verregaande strategische samenwerking" aan te gaan met Tulp Keukens. De twaalf vestigingen van dit bedrijf uit Rijssen leden afgelopen jaren immers een miljoenenverlies. Zo stond Tulp Keukens in 2012 bijna 2 miljoen euro in het rood, terwijl uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat er een omzet werd geboekt van ruim 11,5 miljoen euro.

 

Door de samenwerking hoopt de retailer kennis binnen te halen op het gebied van retail, logistiek en productie. Ook de grote inkoopkracht van Mandemakers komt daarbij van pas. De alliantie past ook in het beleid van Mandemakers: het bedrijf liet eerder weten de omzet te willen opvoeren van 1,1 miljard naar 1,4 miljard euro.

 

In de nieuwe situatie worden de aandelen van Tulp Keukens, die eerder volledig in handen waren van Visser BV, voornamelijk verdeeld over drie aandeelhouders: De Mandemakers Groep, Visser en het bedrijf van directeur Arould Korst. De laatste partij houdt een minderheidsbelang. Over de precieze verhouding tussen de drie partijen wilde Korst dinsdag geen uitspraken doen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).