Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen | RetailDetail

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

 

Sterke merkbeleving is toekomst retail

“De toekomst van retail is geïnspireerd door een sterke merkbeleving. De winkel is daarbij de storyteller van je merk en de nieuwste aanwinst is daar een perfect voorbeeld van”, zegt Ward Termeer, sinds vorig jaar directeur en eigenaar van Manfield, over de eerste Belgische vestiging in Antwerpen.


In de nieuwe schoenenwinkel in de Stadsfeestzaal wil de premium-schoenenketen tonen hoe “schoenenmode door de klant beleefd moet worden”. Het merk staat naar eigen zeggen voor stijl, kwaliteit en oog voor detail, met ook een sterke focus op service. Zo kunnen klanten ook in de nieuwe winkel koffie krijgen, hebben medewerkers et een oprekleest om schoenen beter te laten passen en is er een werkbalie voor aanpassingen of herstellingen.

 

"Schoenen draaien om ambacht"

“Schoenen draaien om ambacht. Dat laten wij onze klant graag zien en ervaren”, aldus Termeer. Het winkelinterieur weerspiegelt die ambachtelijkheid door leer en hout te combineren, zowel in het meubilair als in de wanden en vloeren. De voorraad is ook in het interieur verwerkt, waardoor een magazijn achteraan met andere maten niet meer nodig is.  


Als er toch iets niet voorradig is, kunnen klanten met behulp van een tablet vanuit de winkel bestellen en thuis laten leveren. Met die zogeheten ‘tablet-assisted sales service’ wil eigenaar Termeer “nee-verkoop uitsluiten, doordat de volledige collectie altijd beschik- en leverbaar is.”


Manfield is nog maar sinds kort een Nederlands bedrijf: begin vorig jaar nam Termeer Groep, het moederbedrijf van ook schoenenketen Sacha, het van oorsprong Engelse familiebedrijf over. Het schoenenmerk, dat onder meer inzet op vakkundige verwerking van natuurlijke materialen, wil nu ook internationaal uitbreiden. Het opende daarom recent winkels in Duitsland en België. De keten heeft vandaag 47 winkels en een webshop. Online verdeelt ook Wehkamp de collecties.
 

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.