"Marks & Spencer schrapt honderden banen in hoofdkwartier"

"Marks & Spencer schrapt honderden banen in hoofdkwartier"

"Marks & Spencer schrapt honderden banen in hoofdkwartier"

Het Britse Marks & Spencer schrapt de komende week zowat 500 banen op zijn hoofdkwartier in Londen, zo meldt SkyNews zaterdag.

Ook internationale expansie ter discussie

Het rommelt bij Marks & Spencer: de Britse winkelketen haalde de voorbije dagen het nieuws met betogingen van werknemers in Engeland tegen de plannen van de onderneming om extra vergoedingen voor overuren of onregelmatige werktijden te schrappen. Vrijdag maakte de keten dan bekend dat ze, na overleg, beslist had de medewerkers een meerjarige loongarantie te bieden waardoor de medewerkes "tot de best betaalde in de Britse retail" zouden gaan behoren, inclusief "een van de beste pakketten extralegale voordelen". Critici blijven er wel bij dat vooral medewerkers met een lange staat van dienst erbij inschieten.

 

Nu pakt SkyNews uit met het nieuws dat de groep donderdag zo'n 500 banen gaat schrappen, de helft daarvan freelancers. De ontslagen zouden allemaal vallen op de hoofdzetel in Paddington en zouden deel uitmaken van een herstelplan van de nieuwe CEO Steve Rowe na tegenvallende verkopen. De internationale omzet van Marks & Spencer steeg in het tweede kwartaal weliswaar lichtjes, maar op zijn Britse thuismarkt was er een omzetdaling van 1,1% en zelfs van 4,3% op vergelijkbare basis. Volgens analisten zou de winst van de groep dit jaar wel eens met 12% kunnen terugvallen tot 600 miljoen pond, omgerekend zo'n 700 miljoen euro.

 

Vorige week meldde The Sunday Telegraph al dat de nieuwe CEO de internationale expansie wil terugdraaien. Daarbij staat zelfs de winkel aan de Champs-Elysées in Parijs ter discussie. Die plannen zouden in november worden voorgesteld. Bij zijn aantreden, in de lente van dit jaar, had Rowe al meteen de opening van een conceptwinkel in Amsterdam geschrapt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).