Masita hoopt op doorstart | RetailDetail

Masita hoopt op doorstart

Masita hoopt op doorstart

Sportkledingfabrikant Masita, die net voor de jaarwissel failliet werd verklaard, kan mogelijk een doorstart maken. Volgens curator Van Bergen heeft zich al een kandidaat-overnemer aangemeld, en hij acht de kans groot dat nog anderen hetzelfde zullen doen.

"Enige uitweg"

Een faillissement bleek nog de enige uitweg om de schulden uit het verleden weg te werken: de voorbije jaren was de onderneming immers structureel verlieslatend. Masita leverde niet alleen aan sportwinkels, maar had ook een eigen webshop.

 

Het bedrijf werd in 1933 door de familie Maas uit Sittard opgericht. Aanvankelijk richtte de onderneming zich op de verwerking van lederen producten, maar vanaf de jaren 1960 werd de focus verlegd naar teamsporten. Masita kwam in 2012 in de handen van de Belgische ex-profvoetballer Philip Ploegaerts (onder meer Lierse en Racing Mechelen), die eerder 15 jaar bij de Duitse branchegenoot Jako had gewerkt.

 

Diverse sportploegen spelen met een uitrusting van het merk: in Nederland gaat het onder meer om FC Groningen, MVV, Roda JC, VVV en Willem II. In België was dat het geval met AA Gent, maar die club dagvaardde de kledingsponsor voor het niet nakomen van zijn verbintenissen en  gaat komende zomer wellicht met een nieuwe partner in zee.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.