Masita hoopt op doorstart

Masita hoopt op doorstart

Sportkledingfabrikant Masita, die net voor de jaarwissel failliet werd verklaard, kan mogelijk een doorstart maken. Volgens curator Van Bergen heeft zich al een kandidaat-overnemer aangemeld, en hij acht de kans groot dat nog anderen hetzelfde zullen doen.

"Enige uitweg"

Een faillissement bleek nog de enige uitweg om de schulden uit het verleden weg te werken: de voorbije jaren was de onderneming immers structureel verlieslatend. Masita leverde niet alleen aan sportwinkels, maar had ook een eigen webshop.

 

Het bedrijf werd in 1933 door de familie Maas uit Sittard opgericht. Aanvankelijk richtte de onderneming zich op de verwerking van lederen producten, maar vanaf de jaren 1960 werd de focus verlegd naar teamsporten. Masita kwam in 2012 in de handen van de Belgische ex-profvoetballer Philip Ploegaerts (onder meer Lierse en Racing Mechelen), die eerder 15 jaar bij de Duitse branchegenoot Jako had gewerkt.

 

Diverse sportploegen spelen met een uitrusting van het merk: in Nederland gaat het onder meer om FC Groningen, MVV, Roda JC, VVV en Willem II. In België was dat het geval met AA Gent, maar die club dagvaardde de kledingsponsor voor het niet nakomen van zijn verbintenissen en  gaat komende zomer wellicht met een nieuwe partner in zee.

Tags: