Masita hoopt op doorstart | RetailDetail

Masita hoopt op doorstart

Masita hoopt op doorstart

Sportkledingfabrikant Masita, die net voor de jaarwissel failliet werd verklaard, kan mogelijk een doorstart maken. Volgens curator Van Bergen heeft zich al een kandidaat-overnemer aangemeld, en hij acht de kans groot dat nog anderen hetzelfde zullen doen.

"Enige uitweg"

Een faillissement bleek nog de enige uitweg om de schulden uit het verleden weg te werken: de voorbije jaren was de onderneming immers structureel verlieslatend. Masita leverde niet alleen aan sportwinkels, maar had ook een eigen webshop.

 

Het bedrijf werd in 1933 door de familie Maas uit Sittard opgericht. Aanvankelijk richtte de onderneming zich op de verwerking van lederen producten, maar vanaf de jaren 1960 werd de focus verlegd naar teamsporten. Masita kwam in 2012 in de handen van de Belgische ex-profvoetballer Philip Ploegaerts (onder meer Lierse en Racing Mechelen), die eerder 15 jaar bij de Duitse branchegenoot Jako had gewerkt.

 

Diverse sportploegen spelen met een uitrusting van het merk: in Nederland gaat het onder meer om FC Groningen, MVV, Roda JC, VVV en Willem II. In België was dat het geval met AA Gent, maar die club dagvaardde de kledingsponsor voor het niet nakomen van zijn verbintenissen en  gaat komende zomer wellicht met een nieuwe partner in zee.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).