McGregor bant verkoop van bont

McGregor bant verkoop van bont

Het Nederlandse kledingmerk McGregor heeft de Bontvrijverklaring van dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren ondertekend. Het engageert zich zo om niet langer producten met echt bont te verkopen.

Importverbod

Daarnaast wil McGregor zich ook actief gaan inzetten voor een importverbod van bont in Nederland. "McGregor werkt graag mee aan het realiseren van een gelijk speelveld, wat alleen bereikt kan worden als de overheid op grotere schaal daarop actie onderneemt. Wij willen graag verantwoord ondernemen en er is een erg goede ontwikkeling omtrent imitatiebont", zegt algemeen directeur Jan Paul ten Hoopen.

 

Gaastra, dat tot hetzelfde moederbedrijf McGregor Fashion behoort, blijft voorlopig wel nog echt bont verkopen, omdat het zijn "internationale concurrentiepositie niet in gevaar wil brengen". Eerder ondertekenden Zalando Nederland, Zara en Wehkamp.nl wel de verklaring.

 

Bont voor Dieren pleit bij het Europees parlement voor een volledig importverbod op bont, maar verwacht dat bedrijven ondertussen ook zelf hun verantwoordelijkheid nemen en de verkoop van bont bannen.

Tags: