McGregor bant verkoop van bont | RetailDetail

McGregor bant verkoop van bont

McGregor bant verkoop van bont

Het Nederlandse kledingmerk McGregor heeft de Bontvrijverklaring van dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren ondertekend. Het engageert zich zo om niet langer producten met echt bont te verkopen.

Importverbod

Daarnaast wil McGregor zich ook actief gaan inzetten voor een importverbod van bont in Nederland. "McGregor werkt graag mee aan het realiseren van een gelijk speelveld, wat alleen bereikt kan worden als de overheid op grotere schaal daarop actie onderneemt. Wij willen graag verantwoord ondernemen en er is een erg goede ontwikkeling omtrent imitatiebont", zegt algemeen directeur Jan Paul ten Hoopen.

 

Gaastra, dat tot hetzelfde moederbedrijf McGregor Fashion behoort, blijft voorlopig wel nog echt bont verkopen, omdat het zijn "internationale concurrentiepositie niet in gevaar wil brengen". Eerder ondertekenden Zalando Nederland, Zara en Wehkamp.nl wel de verklaring.

 

Bont voor Dieren pleit bij het Europees parlement voor een volledig importverbod op bont, maar verwacht dat bedrijven ondertussen ook zelf hun verantwoordelijkheid nemen en de verkoop van bont bannen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.