Men at Work legt boeken neer: failliet verklaard | RetailDetail

Men at Work legt boeken neer: failliet verklaard

Men at Work legt boeken neer: failliet verklaard
Foto: Men at Work

De Nederlandse modeketen Men At Work is failliet: het uitstel van betaling dat de multimerkenretailer kreeg, is al na amper twee dagen omgezet in een faillissement. 425 mensen verliezen hun baan, over het lot van de Belgische winkels is nog niets geweten.

 

Faillissement bleek onafwendbaar

Men At Work sloot voor het weekend zijn webshop en maandag raakte bekend dat de keten in surseance ging, zodat het de winkels nog even open kon houden en de medewerkers kon blijven uitbetalen. Er werd een bewindvoerder aangesteld, maar die zag geen redding meer mogelijk voor de retailer. “Na inventarisatie door de bewindvoerder bleek een faillissement onafwendbaar, waarop de rechtbank van Amsterdam is verzocht de surseance om te zetten in een faillissement”, zegt curator Evert Baart aan RTL Z. Wel gaat de curator nu onderzoeken of het mogelijk is om een doorstart te maken. 

 

In Nederland heeft Men At Work 27 winkels en 425 medewerkers. Voorlopig is het de bedoeling dat sommige winkels nog open blijven om een uitheffingsverkoop te houden, al weet de curator nog niet of de leveranciers ermee akkoord gaan dat de keten haar bestaande voorraden in de uitverkoop zet. Kleinere winkels gaan wellicht wel meteen dicht. Baart wil “zo snel mogelijk” bekendmaken welke winkels nog open mogen blijven en voor welke het doek al valt. 

 

Over het lot van de drie Belgische winkels (in Antwerpen, Brugge en Gent) is nog niets bekend. Zij vallen onder een andere vennootschap dan de Nederlandse winkels, dus ze behoren in theorie niet tot het faillissement. Of zij in de huidige gedaante voort blijven bestaan, is evenwel nog maar zeer de vraag.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).