Mexx staat dicht bij doorstart | RetailDetail

Mexx staat dicht bij doorstart

Mexx staat dicht bij doorstart

Het worden beslissende dagen voor het failliete Mexx: de Nederlandse curator heeft goede hoop op een doorstart van de keten, schrijft het Financieele Dagblad. Als die er komt, zal dat wellicht rond 1 februari zijn.

Curatoren schermen met serieuze overnemer

Mexx werd in december failliet verklaard. Eerst ging de Nederlandse organisatie voor de bijl, nadien volgden de Belgische en de Duitse. De curatoren van de Nederlandse organisatie hopen nu op een doorstart van het bedrijf: ze hebben in een brief aan de werknemers laten weten dat er een serieuze overnamekandidaat is. Vooraleer het zover is, moeten echter nog een aantal zaken worden uitgeklaard. Zo zijn de voorraden verpand en de pandhouder moet dus zijn akkoord geven om de verkoop ervan mogelijk te maken.

 

Volgens de curatoren hebben de kandidaat-kopers de intentie om grote delen van de onderneming voort te zetten, met veel winkels en grotendeels behoud van de werkgelegenheid, zowel in Nederland als in België. Globaal werkten bij de onderneming zo’n 1.500 mensen.

 

Belgische curatoren hopen snel op nieuws

De curatoren van de Belgische tak, die al maanden alles via de media moeten volgen, hopen alvast op een snelle beslissing in Nederland. Sinds er geen nieuwe kleding meer wordt geleverd, bloedt de keten immers dood. Mexx huurde in België bovendien een tiental panden. De contracten daarvoor moeten voor het einde van de maand worden opgezegd, als de zaken niet worden voortgezet.

 

Intussen worden de restanten van de Belgische voorraden verder uitverkocht via de shops-in-shop van Inno. Een aantal zelfstandige winkeliers die het Mexx-logo voerden, zijn inmiddels al overgestapt op andere merken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.