Mexx staat dicht bij doorstart | RetailDetail

Mexx staat dicht bij doorstart

Mexx staat dicht bij doorstart

Het worden beslissende dagen voor het failliete Mexx: de Nederlandse curator heeft goede hoop op een doorstart van de keten, schrijft het Financieele Dagblad. Als die er komt, zal dat wellicht rond 1 februari zijn.

Curatoren schermen met serieuze overnemer

Mexx werd in december failliet verklaard. Eerst ging de Nederlandse organisatie voor de bijl, nadien volgden de Belgische en de Duitse. De curatoren van de Nederlandse organisatie hopen nu op een doorstart van het bedrijf: ze hebben in een brief aan de werknemers laten weten dat er een serieuze overnamekandidaat is. Vooraleer het zover is, moeten echter nog een aantal zaken worden uitgeklaard. Zo zijn de voorraden verpand en de pandhouder moet dus zijn akkoord geven om de verkoop ervan mogelijk te maken.

 

Volgens de curatoren hebben de kandidaat-kopers de intentie om grote delen van de onderneming voort te zetten, met veel winkels en grotendeels behoud van de werkgelegenheid, zowel in Nederland als in België. Globaal werkten bij de onderneming zo’n 1.500 mensen.

 

Belgische curatoren hopen snel op nieuws

De curatoren van de Belgische tak, die al maanden alles via de media moeten volgen, hopen alvast op een snelle beslissing in Nederland. Sinds er geen nieuwe kleding meer wordt geleverd, bloedt de keten immers dood. Mexx huurde in België bovendien een tiental panden. De contracten daarvoor moeten voor het einde van de maand worden opgezegd, als de zaken niet worden voortgezet.

 

Intussen worden de restanten van de Belgische voorraden verder uitverkocht via de shops-in-shop van Inno. Een aantal zelfstandige winkeliers die het Mexx-logo voerden, zijn inmiddels al overgestapt op andere merken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.

Hugo Boss groeit vooral online sterk

03/05/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss kon tijdens het eerste kwartaal groei optekenen in alle regio's. De omzet van de groep steeg met 5% tot 650 miljoen euro, onder meer dankzij de sterke groei van de eigen webshop.