Mexx staat dicht bij doorstart

Mexx staat dicht bij doorstart

Het worden beslissende dagen voor het failliete Mexx: de Nederlandse curator heeft goede hoop op een doorstart van de keten, schrijft het Financieele Dagblad. Als die er komt, zal dat wellicht rond 1 februari zijn.

Curatoren schermen met serieuze overnemer

Mexx werd in december failliet verklaard. Eerst ging de Nederlandse organisatie voor de bijl, nadien volgden de Belgische en de Duitse. De curatoren van de Nederlandse organisatie hopen nu op een doorstart van het bedrijf: ze hebben in een brief aan de werknemers laten weten dat er een serieuze overnamekandidaat is. Vooraleer het zover is, moeten echter nog een aantal zaken worden uitgeklaard. Zo zijn de voorraden verpand en de pandhouder moet dus zijn akkoord geven om de verkoop ervan mogelijk te maken.

 

Volgens de curatoren hebben de kandidaat-kopers de intentie om grote delen van de onderneming voort te zetten, met veel winkels en grotendeels behoud van de werkgelegenheid, zowel in Nederland als in België. Globaal werkten bij de onderneming zo’n 1.500 mensen.

 

Belgische curatoren hopen snel op nieuws

De curatoren van de Belgische tak, die al maanden alles via de media moeten volgen, hopen alvast op een snelle beslissing in Nederland. Sinds er geen nieuwe kleding meer wordt geleverd, bloedt de keten immers dood. Mexx huurde in België bovendien een tiental panden. De contracten daarvoor moeten voor het einde van de maand worden opgezegd, als de zaken niet worden voortgezet.

 

Intussen worden de restanten van de Belgische voorraden verder uitverkocht via de shops-in-shop van Inno. Een aantal zelfstandige winkeliers die het Mexx-logo voerden, zijn inmiddels al overgestapt op andere merken.

Tags: