Miller & Monroe krijgt tijd en bescherming

Nederlandse website Miller & Monroe

De Nederlandse modeketen Miller & Monroe krijgt drie maanden bescherming tegen schuldeisers. Zo krijgt het management tijd om zelf de financiële problemen op te lossen, nadat de multimerkenformule maandag uitstel van betaling aanvroeg. 

 

Nog drie maanden tijd

De continuïteit bij Miller & Monroe is voorlopig gewaarborgd: eigenaar Vidrea Retail krijgt drie maanden de tijd om zelf de problemen in het bedrijf op te lossen. Afgelopen maandag moest de keten uitstel van betaling aanvragen, maar nu krijgt de formule van 72 winkels niet alleen uitstel van betaling: er is ook een akkoord bereikt met de bank om het management nog drie maanden te gunnen. 

 

Een akkoord met huisbankier ABN Amro betekent dat de bedrijfsvoering voorlopig kan worden voortgezet, laat de keten weten. Alle winkels blijven open, de rekeningen zullen worden betaald en ook het personeel blijft aan de slag. Als na die drie maanden nogmaals een akkoord kan worden bereikt met twee derde van de schuldeisers – die samen goed moeten zijn voor driekwart van de openstaande schuld – kan er zelfs nog anderhalf jaar lang uitstel komen.

 

“Vertrouwen in het bedrijf herstellen”

Het akkoord is uitzonderlijk, want meestal valt na een surséance-aanvraag snel het doek. Om de noodzakelijke ‘turnaround’ te realiseren heeft eigenaar Vidrea alvast Remt Melles opnieuw aangetrokken als CEO van het bedrijf. Serie-ondernemer Melles was ook bij de start van de formule in 2017 topman van dienst.

 

“Ik ben blij dat ik terug ben bij Miller & Monroe. De problemen van de Duitse zusterorganisatie hebben een zware wissel getrokken op de activiteiten in Nederland, maar dankzij het akkoord dat met de bank is bereikt, hebben we nu de tijd en de rust om snel met de belangrijkste stakeholders om de tafel te zitten. Ik ga alles in het werk stellen om het vertrouwen in het bedrijf te herstellen en verder te bouwen aan het succes van Miller & Monroe’s multi-brand retailconcept voor kleding en lifestyleproducten”, laat Melles weten. 

 

Miller & Monroe ontstond in 2017 uit de assen van het failliete Charles Vögele. Modegroep Vidrea Retail nam 72 vestigingen over en vormde ze om tot het multimerkenconcept Miller & Monroe. De Duitse tak van de keten moest echter eind vorig jaar al uitstel van betaling aanvragen. Nadat nieuws over de financiële problemen in de pers lekte, zouden ook Nederlandse schuldeisers en leveranciers op de rem zijn gaan staan.