Minder dan helft winkels overleven faillissement MS Mode | RetailDetail

Minder dan helft winkels overleeft faillissement MS Mode

Minder dan helft winkels overleeft faillissement MS Mode

Ondernemer Roland Kahn heeft besloten om met 155 van de bijna 400 winkels van modeketen MS Mode verder te gaan, nadat het bedrijf werd gered uit het faillissement. Het gaat daarbij over winkels in België, Nederland, Spanje en Luxemburg.

Winkels die nu op zijn, blijven open

In Nederland overleeft 70% van het winkelnetwerk, goed voor in totaal 95 winkels. Daarnaast blijven in België 24 van de 46 vestigingen behouden. In Spanje zijn dat er 32, terwijl er in Luxemburg 5 winkels overleven. Alle winkels die momenteel geopend zijn, blijven ook gewoon open vanaf januari. Voor het faillissement waren er bij MS Mode ongeveer 2.300 medewerkers in dienst, maar het is niet duidelijk hoeveel er dat nu nog zijn. Alle overgebleven werknemers zullen wel hun baan behouden na de doorstart.

 

MS Mode is momenteel nog in handen van de Amerikaanse boedelverkoper GA Europa, dat de oude voorraden van de keten heeft verkocht en heeft gezorgd voor een reorganisatie. Vanaf januari neemt Roland Kahn het heft via zijn investeringsmaatschappij Coolinvestments in handen.

 

Het is niet duidelijk hoeveel er uiteindelijk is neergeteld voor de overname van MS Mode, maar omdat er weinig geïnteresseerden waren is die prijs waarschijnlijk niet bijzonder hoog. Schattingen spreken van een prijs van ongeveer 12 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.