Minder dan helft winkels overleven faillissement MS Mode | RetailDetail

Minder dan helft winkels overleeft faillissement MS Mode

Minder dan helft winkels overleeft faillissement MS Mode

Ondernemer Roland Kahn heeft besloten om met 155 van de bijna 400 winkels van modeketen MS Mode verder te gaan, nadat het bedrijf werd gered uit het faillissement. Het gaat daarbij over winkels in België, Nederland, Spanje en Luxemburg.

Winkels die nu op zijn, blijven open

In Nederland overleeft 70% van het winkelnetwerk, goed voor in totaal 95 winkels. Daarnaast blijven in België 24 van de 46 vestigingen behouden. In Spanje zijn dat er 32, terwijl er in Luxemburg 5 winkels overleven. Alle winkels die momenteel geopend zijn, blijven ook gewoon open vanaf januari. Voor het faillissement waren er bij MS Mode ongeveer 2.300 medewerkers in dienst, maar het is niet duidelijk hoeveel er dat nu nog zijn. Alle overgebleven werknemers zullen wel hun baan behouden na de doorstart.

 

MS Mode is momenteel nog in handen van de Amerikaanse boedelverkoper GA Europa, dat de oude voorraden van de keten heeft verkocht en heeft gezorgd voor een reorganisatie. Vanaf januari neemt Roland Kahn het heft via zijn investeringsmaatschappij Coolinvestments in handen.

 

Het is niet duidelijk hoeveel er uiteindelijk is neergeteld voor de overname van MS Mode, maar omdat er weinig geïnteresseerden waren is die prijs waarschijnlijk niet bijzonder hoog. Schattingen spreken van een prijs van ongeveer 12 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.