Minister Ploumen veroordeelt houding Wibra, Cool Cat en Prénatal | RetailDetail

Minister Ploumen veroordeelt houding Wibra, Cool Cat en Prénatal

Minister Ploumen veroordeelt houding Wibra, Cool Cat en Prénatal

Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Ploumen is allesbehalve tevreden met de houding van Wibra, Cool Cat en Prénatal. Die ketens weigeren momenteel om een bindend akkoord te tekenen, waarin ze beloven om textielarbeiders hogere lonen en betere werkomstandigheden te garanderen.

Garantie op betere werkomstandigheden

De kwaliteit van de werkomstandigheden van de textielarbeiders is al een hele tijd een discussiepunt sinds in Bangladesh een fabriek instortte, wat meer dan duizend arbeiders het leven kostte. Daarom hebben een aantal kledingverkopers zich achter enkele akkoorden gezet die de omstandigheden voor die textielarbeiders drastisch moeten verbeteren.

 

Wibra, Cool Cat en Prénatal weigeren na herhaalde oproepen echter om zulke akkoorden te ondertekenen. "Deze bedrijven staan voor de keus. Of ze tekenen alsnog of ze verliezen hun geloofwaardigheid bij de klanten. Nu staan ze aan de verkeerde kant van de lijn. Dat moeten ze niet willen", zegt minister Ploumen daarover aan het AD.

 

Volgens Ploumen is winstbejag geen geldig excuus om niet te tekenen. "Bedrijven als Zeeman, H&M, C&A, HEMA en V&D doen wél hun best. En de kleding is bij hen niet duurder. Het kan dus wel." Ploumen bezoekt vandaag ook nog een conferentie in Berlijn, waar door vakbonden, overheden en bedrijven afspraken zullen gemaakt worden over het betalen van een minimumloon.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.