Minister Ploumen veroordeelt houding Wibra, Cool Cat en Prénatal | RetailDetail

Minister Ploumen veroordeelt houding Wibra, Cool Cat en Prénatal

Minister Ploumen veroordeelt houding Wibra, Cool Cat en Prénatal

Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Ploumen is allesbehalve tevreden met de houding van Wibra, Cool Cat en Prénatal. Die ketens weigeren momenteel om een bindend akkoord te tekenen, waarin ze beloven om textielarbeiders hogere lonen en betere werkomstandigheden te garanderen.

Garantie op betere werkomstandigheden

De kwaliteit van de werkomstandigheden van de textielarbeiders is al een hele tijd een discussiepunt sinds in Bangladesh een fabriek instortte, wat meer dan duizend arbeiders het leven kostte. Daarom hebben een aantal kledingverkopers zich achter enkele akkoorden gezet die de omstandigheden voor die textielarbeiders drastisch moeten verbeteren.

 

Wibra, Cool Cat en Prénatal weigeren na herhaalde oproepen echter om zulke akkoorden te ondertekenen. "Deze bedrijven staan voor de keus. Of ze tekenen alsnog of ze verliezen hun geloofwaardigheid bij de klanten. Nu staan ze aan de verkeerde kant van de lijn. Dat moeten ze niet willen", zegt minister Ploumen daarover aan het AD.

 

Volgens Ploumen is winstbejag geen geldig excuus om niet te tekenen. "Bedrijven als Zeeman, H&M, C&A, HEMA en V&D doen wél hun best. En de kleding is bij hen niet duurder. Het kan dus wel." Ploumen bezoekt vandaag ook nog een conferentie in Berlijn, waar door vakbonden, overheden en bedrijven afspraken zullen gemaakt worden over het betalen van een minimumloon.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.