Minstens 30 jobs op de helling bij Euro Shoe Group

Minstens 30 jobs op de helling bij Euro Shoe Group

Minstens 30 jobs op de helling bij Euro Shoe Group
Shutterstock

Bij Euro Shoe Group, het schoenen- en kledingconcern achter Bristol en Avance, verdwijnen ten minste dertig jobs. “De sanering zou gebeuren zonder naakte ontslagen”, zegt de 'nieuwe' topman Philippe Vanaudenhove.

"Geen naakte ontslagen"

Begin oktober voerde een honderdtal werknemers van Euro Shoe Group nog actie tegen de aangekondigde verdwijning van de Avance-winkels en het onvermijdelijke banenverlies dat daarmee gepaard zou gaan. Op een bijzondere ondernemingsraad kondigt Euro Shoe Group-CEO Philippe Vanaudenhove nu aan dat het bedrijf de procedure voor collectief ontslag inzet, waardoor ten minste 10% van de werknemers hun job zullen verliezen.

 

Hoeveel jobs precies zullen verdwijnen op het hoofdkantoor in Beringen en in het logistiek centrum, is nog niet duidelijk. Zeker is wel dat het aantal hoger dan dertig zal liggen. Toch hoopt het Vanaudenhove de sanering zoveel mogelijk zonder naakte ontslagen te kunnen doorvoeren. Het bedrijf zal in eerste instantie inzetten op SWT (het vroegere brugpensioen) om mensen te laten vertrekken. De onderhandelingen met de vakbonden worden in de komende dagen opgestart.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

13/06/2018

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.