Miss Etam behoudt minstens 85 winkels na doorstart

Miss Etam behoudt minstens 85 winkels na doorstart

De failliete kledingketen Miss Etam begint met minstens 85 winkels aan een nieuw leven, zo blijkt uit een voortgangsrapportering na het faillissement.

Nieuwe start onder vleugels Roman & Stern

De Etam-groep ging in de lente ten onder, nadat ze jarenlang verliezen had opgestapeld. Een gerechtelijk toegekend uitstel van betaling kon niet helpen: op 21 april werd het bedrijf failliet verklaard. Op dat ogenblik exploiteerde het concern zowat 200 modewinkels op locaties doorheen heel Nederland, waarvan 140 onder de naam Miss Etam en de overige 60 onder het logo Promiss.

 

Begin mei maakte Etam een doorstart onder de vleugels van Roman & Stern. Die wil meer beleving in de winkels, een verdere uitbouw van de e-commerce en een strengere beheersing van de kosten. Ook verdwijnt de naam Promiss als aparte winkelformule.

 

Onderhandelingen over huurprijzen

Hoeveel winkels Roman & Stern uiteindelijk zou overhouden, hing af van de onderhandelingen met de verhuurders van de winkelpanden. Volgens de curatoren staat nu vast dat Miss Etam uiteindelijk minstens 85 winkels zal behouden. Daar kunnen er, afhankelijk van de lopende onderhandelingen, nog enkele bijkomen.

 

Een aantal verhuurders had nog geprobeerd om het contract met de voormalige Etam-groep in extremis op te zeggen, maar dat stootte op een afwijzing door de gerechtelijke instanties. Die besloten dat er sprake was van een bedrijfsoverdracht, zodat de huurcontracten konden worden overgenomen door de nieuwe eigenaars van de Etam-groep.

Tags: