Miss Etam en Steps krijgen uitstel van betaling

Shutterstock.com

De rechtbank heeft de vraag van NXT Fashion om uitstel van betaling te verlenen voor de kledingketens Miss Etam en Steps gehonoreerd.

 

Einde nabij

De surseance-aanvraag werd begin deze week ingediend. Eigenaar Martijn Rozenboom verklaarde toen geen andere opties meer te hebben. Door de lockdown zijn de 44 filialen van Steps en Miss Etam al geruime tijd gesloten. Bovendien kwamen de modeketens niet in aanmerking voor coronasteun, aangezien ze na een doorstart beschouwd worden als nieuwe ondernemingen.

 

Maandag kondigde vakbond AVV al aan dat het personeel van Miss Etam zelf het faillissement zou aanvragen. Ze deden dat omdat ze nog geen salaris hadden ontvangen over de maand januari.

 

"Rol van Rozenboom onderzoeken"

Volgens het Nederlands Dagblad moet een bewindvoerder nu uitmaken of een doorstart voor onderdelen van de winkelketens mogelijk is. De vakbond wil dan weer dat de bewindvoerder ook de handelswijze van Martijn Rozenboom onder de loep neemt. De ondernemer, die al geen te beste reputatie heeft, zou het bedrijf in een hele rits kleine bv’s opsplitsen.

 

Ondernemingen met personeel zou hij vervolgens failliet kunnen laten gaan, terwijl bedrijfjes met bijvoorbeeld alleen merkrechten zouden blijven bestaan. Die strategie zou reeds zijn toegepast bij het distributiecentrum en het hoofdkantoor van NXT Fashion, die eind vorig jaar al failliet werden verklaard. Daarbij verloren 116 mensen hun baan.