Miss Etam trekt naar de beurs | RetailDetail

Miss Etam trekt naar de beurs

Miss Etam trekt naar de beurs

R&S Retail Group, het moederbedrijf van damesmodeketen Miss Etam, trekt naar de beurs. Het zal daarbij de plaats innemen van de lege beurshuls Dico International. Dat koopt alle aandelen van R&S Finance van de huidige eigenaar FIHP.

Reverse listing

Het gaat daarbij om een zogenaamde 'reverse listing', waarbij een niet-beursgenoteerd bedrijf een beursgenoteerd bedrijf met weinig activiteiten overneemt en daar al zijn activiteiten, bezittingen en schulden in onderbrengt. R&S Finance zal een beurswaarde hebben van 16 miljoen euro.


R&S Retail wil de komende jaren nog meerdere overnames doen en daarom werd besloten om over te gaan tot een beursgang. Zo hoopt het bedrijf nieuw kapitaal aan te trekken om de groei verder te financieren. Daarbij kunnen acquisities geheel of gedeeltelijk in aandelen worden betaald, "of kunnen emissies worden geplaatst om acquisities te financieren", licht de onderneming toe in een persbericht.


R&S Retail zorgde er eerder dit jaar voor dat Miss Etam een doorstart kon maken, nadat het bedrijf in april failliet was verklaard.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.