Miss Etam trekt naar de beurs

Miss Etam trekt naar de beurs

R&S Retail Group, het moederbedrijf van damesmodeketen Miss Etam, trekt naar de beurs. Het zal daarbij de plaats innemen van de lege beurshuls Dico International. Dat koopt alle aandelen van R&S Finance van de huidige eigenaar FIHP.

Reverse listing

Het gaat daarbij om een zogenaamde 'reverse listing', waarbij een niet-beursgenoteerd bedrijf een beursgenoteerd bedrijf met weinig activiteiten overneemt en daar al zijn activiteiten, bezittingen en schulden in onderbrengt. R&S Finance zal een beurswaarde hebben van 16 miljoen euro.


R&S Retail wil de komende jaren nog meerdere overnames doen en daarom werd besloten om over te gaan tot een beursgang. Zo hoopt het bedrijf nieuw kapitaal aan te trekken om de groei verder te financieren. Daarbij kunnen acquisities geheel of gedeeltelijk in aandelen worden betaald, "of kunnen emissies worden geplaatst om acquisities te financieren", licht de onderneming toe in een persbericht.


R&S Retail zorgde er eerder dit jaar voor dat Miss Etam een doorstart kon maken, nadat het bedrijf in april failliet was verklaard.

Tags: