'Modebibliotheek' Lena opent in Amsterdam

'Modebibliotheek' Lena opent in Amsterdam

In Amsterdam heeft 'modebibliotheek' Lena zijn eerste vestiging geopend: klanten kunnen er kledij eerst uitlenen, om pas daarna te beslissen of ze het kledingstuk ook daadwerkelijk willen kopen.

Kleding inruilen

Klanten kunnen bij Lena een abonnement aanschaffen of een beurtenkaart. De soort bepaalt hoeveel kledingstukken mogen uitgeleend worden. Wanneer klanten beslissen om een kledingstuk te houden, kunnen ze het gewoon kopen.

 

Het is ook mogelijk om zelf kledij binnen te brengen, in ruil voor extra punten op het abonnement. Lena werkt ook samen met enkele duurzame merken, zoals Wintervacht, Elementum en Alchemist. Het heeft ook een non-profitorganisatie in samenwerking met Filippa K.

 

Reactie op massaconsumptie

"De huidige modemaatschappij draait grotendeels op massaconsumptie. Veel vrouwen kopen in rap tempo kleding en zijn er snel op uitgekeken," vertelt medeoprichtster Suzanne Smulders aan FashionUnited.

 

"Lena is wat ons betreft de ideale oplossing voor dit probleem. We voorzien in de behoefte van de consument om vaak en snel te wisselen van kleding, maar dan in een nieuwe duurzame context."

Tags: