Modehuis BCBG Max Azria op rand faillissement | RetailDetail

Modehuis BCBG Max Azria op rand faillissement

Modehuis BCBG Max Azria op rand faillissement

Modehuis BCBG Max Azria zou zich klaarmaken om nog deze week het faillissement aan te vragen. In de Verenigde Staten heeft het merk ongeveer 200 winkels, die waarschijnlijk allemaal de deuren zullen sluiten.

Hoge schulden

BCBG Max Azria zou winkelcentra zelfs al op de hoogte hebben gebracht van het feit dat de winkels binnenkort zullen sluiten. De eigenaar van de keten, investeringsbedrijf Guggenheim Partners, wil voorlopig echter niet op de geruchten reageren. Het modebedrijf had eerder al laten verstaan dat het liever andere opties bekeek dan een faillissement, maar het gaat gebukt onder zware schulden en het loopt daarnaast ook nog achter met de betalingen van zijn huur. Een faillissement heeft als voordeel dat het beter beschermd is tegen die schuldeisers.

 

Als BCBG Max Azria daadwerkelijk het faillissement aanvraagt, dan betekent dat een serieuze neergang voor het merk. In 2013 was er nog sprake van een mogelijke overname van het bedrijf, die toen tot een miljard dollar (950 miljoen euro) had kunnen opbrengen. In 2015 vond er dan een herstructurering plaats, waarbij er 135 miljoen dollar (125 miljoen euro) vers geld in het bedrijf werd gepompt. Het voorbije jaar haalde de keten een geconsolideerde omzet zowat 570 miljoen euro: over de voorbije drie jaar zou de retailomzet van het modebedrijf met 20% gedaald zijn.

 

Als BCBG Max Azria de boeken neerlegt, dan is het de volgende modeketen in een alsmaar langer wordend rijtje. Ook concurrenten zoals American Apparel en The Limited moesten onlangs nog het faillissement aanvragen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.