Modehuis BCBG Max Azria op rand faillissement

Modehuis BCBG Max Azria op rand faillissement

Modehuis BCBG Max Azria zou zich klaarmaken om nog deze week het faillissement aan te vragen. In de Verenigde Staten heeft het merk ongeveer 200 winkels, die waarschijnlijk allemaal de deuren zullen sluiten.

Hoge schulden

BCBG Max Azria zou winkelcentra zelfs al op de hoogte hebben gebracht van het feit dat de winkels binnenkort zullen sluiten. De eigenaar van de keten, investeringsbedrijf Guggenheim Partners, wil voorlopig echter niet op de geruchten reageren. Het modebedrijf had eerder al laten verstaan dat het liever andere opties bekeek dan een faillissement, maar het gaat gebukt onder zware schulden en het loopt daarnaast ook nog achter met de betalingen van zijn huur. Een faillissement heeft als voordeel dat het beter beschermd is tegen die schuldeisers.

 

Als BCBG Max Azria daadwerkelijk het faillissement aanvraagt, dan betekent dat een serieuze neergang voor het merk. In 2013 was er nog sprake van een mogelijke overname van het bedrijf, die toen tot een miljard dollar (950 miljoen euro) had kunnen opbrengen. In 2015 vond er dan een herstructurering plaats, waarbij er 135 miljoen dollar (125 miljoen euro) vers geld in het bedrijf werd gepompt. Het voorbije jaar haalde de keten een geconsolideerde omzet zowat 570 miljoen euro: over de voorbije drie jaar zou de retailomzet van het modebedrijf met 20% gedaald zijn.

 

Als BCBG Max Azria de boeken neerlegt, dan is het de volgende modeketen in een alsmaar langer wordend rijtje. Ook concurrenten zoals American Apparel en The Limited moesten onlangs nog het faillissement aanvragen.