Modeketen HoutBrox failliet verklaard | RetailDetail

Modeketen HoutBrox failliet verklaard

Modeketen HoutBrox failliet verklaard

De rechtbank van Den Bosch heeft modeketen HoutBrox failliet verklaard. Ook vier aanverwante vennootschappen vroegen het faillissement aan. HoutBrox maakt deel uit van moederbedrijf Brova, dat onlangs nog modeketen Purdey verkocht.

Binnen enkele weken nieuws over doorstart

Het faillissement werd door de bewindvoerders zelf aangevraagd omdat er zo volgens hen sneller een doorstart zal kunnen komen voor de keten. De afgelopen dagen zouden er al een tiental geïnteresseerden zich gemeld hebben voor een overname en dankzij het faillissement moet dat aantal nog verder groeien.

 

De winkels blijven voorlopig ook gewoon open, al dreigt er wel een ontslag voor de 528 medewerkers van de keten. Het management van HoutBrox denkt binnen enkele weken meer nieuws te hebben rond de overname en een doorstart en het wil tot die tijd ook de winkels geopend houden. Zo is de mogelijkheid voor een doorstart veel groter.

 

HoutBrox maakt deel uit van Brova, dat tot enkele weken geleden ook nog modeketen Purdey in handen had. Die keten is echter verkocht aan het bedrijf O&C, dat bekend staat voor het rechttrekken van bedrijven in financiële moeilijkheden. Datzelfde O&C nam ook al modeketen Witteveen over.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.