Modeketen HoutBrox failliet verklaard

Modeketen HoutBrox failliet verklaard

De rechtbank van Den Bosch heeft modeketen HoutBrox failliet verklaard. Ook vier aanverwante vennootschappen vroegen het faillissement aan. HoutBrox maakt deel uit van moederbedrijf Brova, dat onlangs nog modeketen Purdey verkocht.

Binnen enkele weken nieuws over doorstart

Het faillissement werd door de bewindvoerders zelf aangevraagd omdat er zo volgens hen sneller een doorstart zal kunnen komen voor de keten. De afgelopen dagen zouden er al een tiental geïnteresseerden zich gemeld hebben voor een overname en dankzij het faillissement moet dat aantal nog verder groeien.

 

De winkels blijven voorlopig ook gewoon open, al dreigt er wel een ontslag voor de 528 medewerkers van de keten. Het management van HoutBrox denkt binnen enkele weken meer nieuws te hebben rond de overname en een doorstart en het wil tot die tijd ook de winkels geopend houden. Zo is de mogelijkheid voor een doorstart veel groter.

 

HoutBrox maakt deel uit van Brova, dat tot enkele weken geleden ook nog modeketen Purdey in handen had. Die keten is echter verkocht aan het bedrijf O&C, dat bekend staat voor het rechttrekken van bedrijven in financiële moeilijkheden. Datzelfde O&C nam ook al modeketen Witteveen over.