Modeplatform About You groeit stevig door

About You

Online modeplatform About You zet zijn groei onverstoord verder. Dat blijkt uit het eerste kwartaalrapport sinds het bedrijf vorige maand naar de beurs trok.

 

Exclusieve collecties

In het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar, dat liep tot 31 mei, groeide de omzet met 65,5% tot 422,1 miljoen euro. About You schrijft de groei vooral toe aan zijn Europese expansie en de versoepeling van de coronamaatregelen.
 

Het online modeplatform lanceerde verder exclusieve collecties en persoonlijke merken met influencers, waaronder de gevierde Duitse zangeres Lena Meyer-Landrut (foto), en verwelkomde enkele nieuwe merken zoals Weekday, Allsaints en Pinko. Daardoor steeg het aantal actieve klanten naar 9,2 miljoen, tegenover 6,5 miljoen een jaar geleden. Het gemiddelde orderbedrag groeide in dezelfde periode van 55,8 euro naar 58,1 euro.

 

About You is intussen actief in 26 landen. In het voorbije kwartaal lanceerde het zijn activiteiten in Portugal, Griekenland en Noorwegen.

 

Diensten

Opvallend is dat het B2B-segment (TME) van het bedrijf de sterkste groei neerzette. About You is niet alleen een modewebshop, maar levert ook allerlei clouddiensten op vlak van technologie, media, technische infrastructuur en distributiecentra aan andere retailers. De omzet uit deze activiteiten nam op jaarbasis met liefst 135,8% toe tot 34,5 miljoen euro. De stijgende inkomsten zijn toe te schrijven aan bestaande en nieuwe klanten, waaronder Marc O’Polo. TME is vooralsnog het enige winstgevende onderdeel van de groep.

 

About You verwacht dat de opbrengsten in het hele boekjaar met 40 à 50% zullen stijgen tot 1,63 - 1,75 miljard euro. Gezien de sterke start in het tweede kwartaal zal de omzet wellicht in de bovenste helft van dat bereik uitkomen.