Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs | RetailDetail

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs
Foto Brantano

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.  

 

Grote ambities

De holding boven winkelketens als Brantano, Fred & Ginger, CKS, Claudia Sträter en Miss Etam is genoteerd op Euronext Amsterdam sinds de overname van de Nederlandse R&S Retail Group. Nu wil de groep echter zijn zetel verplaatsen naar Mechelen en tegelijk ook verhuizen naar De Brusselse beurs. De nodige toestemmingen zouden bijna rond zijn, melden De Standaard en De Tijd.

 

De beursgang moet de retailer toestaan 50 tot wel 100 miljoen extra kapitaal op te halen. Dat is nodig om de grote ambities van FNG met Brantano waar te maken: de schoenketen wil een volwaardige moderetailer worden, met naast de klassieke Brantano-winkels ook de formule Brantano Boutik (met duurdere modemerken) en Brantano Market (met een compleet aanbod schoenen en mode). Bovendien heeft CEO Dieter Penninckx grote plannen met e-commerce: Brantano moet zo groot als Zalando kunnen worden en investeert in een nieuwe webshop met artificiële intelligentie.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.