Moederbedrijf Calvin Klein ziet winst groeien

Moederbedrijf Calvin Klein ziet winst groeien

Moederbedrijf Calvin Klein ziet winst groeien

PVH Corp, het moederbedrijf van modemerken Calvin Klein en Tommy Hilfiger, heeft in het tweede kwartaal van 2016 zowel zijn omzet als zijn winst weten op te krikken. Het doet zelfs beter dan de eigen verwachtingen.

Sterke groei Calvin Klein

In het tweede kwartaal van 2016 steeg de omzet van PVH met 4% naar 1,63 miljard dollar (1,4 miljard euro). Daarnaast ging ook de winst met 4,4% de hoogte in naar 119,8 miljoen dollar (105 miljoen euro). Vooral bij Calvin Klein (+12% naar 726 miljoen dollar) en Tommy Hilfiger (+6% naar 860 miljoen dollar) was er sprake van mooie resultaten, maar Heritage Brands zag de omzet dan weer terugvallen met 14% naar 347 miljoen dollar (310 miljoen euro).

 

”Onze goede prestaties overtroffen tot nu toe onze verwachtingen en toonden ons vermogen om te voldoen aan ons plan voor 2016, ondanks de uitdagende macro-economische markt,” aldus CEO Emanuel Chirico. “We zagen een sterke groei van Calvin Klein en Tommy Hilfiger en onze groothandelsactiviteiten in Noord-Amerika, maar toch voelen we nog steeds de druk van de zwakkere consumentenbestedingen in de internationale winkels van beide merken.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%).