Damart neemt Xandres over

Moederbedrijf Damart neemt Xandres over

Moederbedrijf Damart neemt Xandres over

Damartex, de Franse beursgenoteerde groep boven Damart, neemt alle activiteiten over van het Belgische modebedrijf Andres. Daaronder vallen ook de retailmerken Xandres, Xandresxline en Hampton Bays.

 

Overname maakt verdere groei mogelijk

Ex-gedelegeerd bestuurder Isabelle Santens zegt dat de overname door Damartex een volgende groeifase mogelijk maakt: "Het internationaal karakter van Damartex, hun doorgedreven expertise en kennis in retail en digitale bedrijfsvoering, samen met hun schaal en aankoopkracht zullen Andres, Labels by Andres en de merken Xandres, Xandresxline, Hampton Bays en Andres Corporate Fashion ongetwijfeld vleugels geven voor de toekomst."

 

"Damartex kiest voor continuïteit en voor een blijvende positionering van onze merken in het hogere middensegment. Ik ben dan ook uitermate tevreden dat het huidige managementteam, samen met mezelf en de steun van Damartex de huidige strategie verder kunnen ontwikkelen en de toekomst nog beter vorm kunnen geven", klinkt het nog.

 

Autonome entiteit onder huidig management

Filiep Blontrock, lid van het executief comité van Damartex en algemeen directeur van Damart Belux, beklemtoont in een persbericht dat Andres als een autonome entiteit zal functioneren binnen Damartex en ook het huidige managementteam aan het roer zal blijven, al stopt Isabelle Santens wel als gedelegeerd bestuurder. 

 

"De overname van Andres NV en Labels by Andres NV en haar merken illustreert de strategie van Damartex goed; het zijn sterke, familiale bedrijven met toonaangevende merken in een aantrekkelijke nichemarkt, goed gepositioneerd voor verdere groei", aldus Blontrock.

 

Het Franse Damartex, bekend van het merk Damart, is vooral aanwezig in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en België en noteert op de beurs van Parijs. Voor het boekjaar 2015-2016 bedraagt het zakencijfer 717,3 miljoen euro. De onderneming heeft ongeveer 3200 medewerkers in Europa. Andres werd in 1968 opgericht en verkoopt onder de merknaam Xandres premiummode voor vrouwen in ruim 150 geselecteerde multi-merkenboetieks en een vijftal eigen winkels in België. De collecties zijn ook verkrijgbaar via de Xandres-webshop.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.