Moederbedrijf Hunkemöller stapt in luxeretailer End.

Shutterstock.com

Investeringsmaatschappij The Carlyle Group, eigenaar van onder meer Hunkemöller, neemt een meerderheidsparticipatie in End., een Britse retailer in 'luxe sportkleding'.

 

Expansie ondersteunen

Oprichters Christiaan Ashworth en John Parker behouden wel een "significant minderheidsbelang" en blijven de retailer ook samen leiden als co-CEO’s. Investeerder Index Ventures, momenteel minderheidsaandeelhouder, zal zich wel volledig terugtrekken. De transactie wordt in principe op 1 april afgerond.

 

De nieuwe eigenaar, die ook al de Nederlandse lingeriewinkelketen Hunkemöller in portefeuille heeft, wil End. verder laten groeien in binnen- en buitenland. "We voelen ons aangetrokken tot de kenmerkende stijl van End., die luxe en hedendaagse merken samenbrengt met het beste wat de markt biedt op het gebied van sneakers en sportkleding", klonk het in een persbericht. "We kijken uit naar de vele groeimogelijkheden die voor het bedrijf in het verschiet liggen, waaronder de lancering van dameskleding en verdere internationale expansie."

 

End. bestaat sinds 2005 en heeft zijn hoofdkantoor in Newcastle. Het bedrijf werkt samen met ruim 500 ontwerpers en merken en realiseerde vorig boekjaar een omzet van 170 miljoen pond (net geen 200 miljoen euro), waarvan tweederde buiten het Verenigd Koninkrijk. Het modebedrijf stelt meer dan 650 mensen tewerk.