"Moeilijk jaar op komst voor V&D" | RetailDetail

"Moeilijk jaar op komst voor V&D"

"Moeilijk jaar op komst voor V&D"

Warenhuisketen V&D staat voor een moeilijk jaar, voorspellen enkele experten in een interview met De Financiële Telegraaf. Volgens hen zal de keten dit jaar de sluiting van enkele winkels aankondigen.

Winkelbestand steeds geëvalueerd

Zo gokt marketingstrateeg Paul Moers dat er dit jaar een tiental winkels de deuren zullen moeten sluiten. "Als je jaar in jaar uit niet in staat bent om er bovenop te komen, dan kan het niet anders dan dat er winkels moeten sluiten. Er is geen investeerder die nu nog in V&D wil stappen", zegt hij aan De Telegraaf.

 

Een woordvoerster van V&D stelt echter dat er altijd veranderingen zijn in het winkelbestand van de keten. "Waarbij we bijvoorbeeld afgelopen jaar vier huurcontracten hebben verlengd, is ook besloten de winkel aan de Leyweg in Den Haag te sluiten en daarnaast winkels te openen zoals dit jaar in Vlaardingen en in Uden."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Moederbedrijf Brantano wil snel naar Brusselse beurs

13/06/2018

FNG Group zou al tegen midden juli op de Brusselse beurs willen noteren. Daarbij hoopt het een fors bedrag vers geld op te halen om te investeren in de verdere ombouw en expansie van Brantano.