MS Mode duwt Belgische tak richting faillissement

MS Mode duwt Belgische tak richting faillissement

Even was er hoop bij de Belgische werknemers van de failliete Nederlandse modeketen MS Mode, die vorige week bekendmaakte een doorstart te zullen proberen, maar vandaag blijkt dat de Belgische tak geen deel zal uitmaken van die heropstanding.

De rollen omgekeerd

Uit een mededeling van de raad van bestuur van MS Mode België blijkt dat de overnemers geen interesse hebben in de Belgische vestigingen van de modeketen. Daarmee staat de afhandeling van het faillissement van de keten helemaal op zijn kop: vorige maand heette het immers nog dat de Nederlandse tak failliet zou gaan, maar dat de Belgische afdeling financieel gezond was en buiten schot zou blijven.

 

Toch blijven de bestuursleden nog voorzichtig positief: "Binnen afzienbare tijd moet meer duidelijk worden over de toekomst van MS Mode in België. Het is niet uitgesloten dat MS Mode in aangepaste vorm in België aanwezig blijft", klinkt het. Meer informatie zullen ze echter pas na overleg met de curatoren kunnen geven.

 

Voor de Nederlandse tak lijkt er geen vuiltje meer aan de lucht: overnemer GA Europe en investeerder Roland Kahn bekijken nog wel wat de opties exact zijn, maar de winkels zijn er weer open en ook de online verkoop is weer opgestart.