MS Mode duwt Belgische tak richting faillissement | RetailDetail

MS Mode duwt Belgische tak richting faillissement

MS Mode duwt Belgische tak richting faillissement

Even was er hoop bij de Belgische werknemers van de failliete Nederlandse modeketen MS Mode, die vorige week bekendmaakte een doorstart te zullen proberen, maar vandaag blijkt dat de Belgische tak geen deel zal uitmaken van die heropstanding.

De rollen omgekeerd

Uit een mededeling van de raad van bestuur van MS Mode België blijkt dat de overnemers geen interesse hebben in de Belgische vestigingen van de modeketen. Daarmee staat de afhandeling van het faillissement van de keten helemaal op zijn kop: vorige maand heette het immers nog dat de Nederlandse tak failliet zou gaan, maar dat de Belgische afdeling financieel gezond was en buiten schot zou blijven.

 

Toch blijven de bestuursleden nog voorzichtig positief: "Binnen afzienbare tijd moet meer duidelijk worden over de toekomst van MS Mode in België. Het is niet uitgesloten dat MS Mode in aangepaste vorm in België aanwezig blijft", klinkt het. Meer informatie zullen ze echter pas na overleg met de curatoren kunnen geven.

 

Voor de Nederlandse tak lijkt er geen vuiltje meer aan de lucht: overnemer GA Europe en investeerder Roland Kahn bekijken nog wel wat de opties exact zijn, maar de winkels zijn er weer open en ook de online verkoop is weer opgestart.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Winst Zalando totaal weggeveegd

08/05/2018

De Duitse e-tailer Zalando zag in het eerste kwartaal van 2018 zijn winst als sneeuw voor de zon verdwijnen: 5,1 miljoen euro nettowinst ging over in 15 miljoen verlies. De omzet steeg wel met 22% dankzij forse investeringen.