MS Mode duwt Belgische tak richting faillissement | RetailDetail

MS Mode duwt Belgische tak richting faillissement

MS Mode duwt Belgische tak richting faillissement

Even was er hoop bij de Belgische werknemers van de failliete Nederlandse modeketen MS Mode, die vorige week bekendmaakte een doorstart te zullen proberen, maar vandaag blijkt dat de Belgische tak geen deel zal uitmaken van die heropstanding.

De rollen omgekeerd

Uit een mededeling van de raad van bestuur van MS Mode België blijkt dat de overnemers geen interesse hebben in de Belgische vestigingen van de modeketen. Daarmee staat de afhandeling van het faillissement van de keten helemaal op zijn kop: vorige maand heette het immers nog dat de Nederlandse tak failliet zou gaan, maar dat de Belgische afdeling financieel gezond was en buiten schot zou blijven.

 

Toch blijven de bestuursleden nog voorzichtig positief: "Binnen afzienbare tijd moet meer duidelijk worden over de toekomst van MS Mode in België. Het is niet uitgesloten dat MS Mode in aangepaste vorm in België aanwezig blijft", klinkt het. Meer informatie zullen ze echter pas na overleg met de curatoren kunnen geven.

 

Voor de Nederlandse tak lijkt er geen vuiltje meer aan de lucht: overnemer GA Europe en investeerder Roland Kahn bekijken nog wel wat de opties exact zijn, maar de winkels zijn er weer open en ook de online verkoop is weer opgestart.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).