MS Mode zet Franse activiteiten volledig stop

MS Mode zet Franse activiteiten volledig stop

MS Mode heeft besloten om al zijn activiteiten in Frankrijk stop te zetten, nadat het na zijn faillissement geen toestemming had gekregen om een deel van zijn winkels zelf terug te kopen. Daarbij verliezen 500 mensen hun baan.

500 banen verloren

Het Nederlandse MS Mode had in Frankrijk 134 winkels: 113 winkels sluiten nu volledig de deuren, terwijl 21 filialen in andere handen komen. De IDKids groep neemt 19 winkels over, die worden omgevormd naar Okaïdi en Oxybul. Het neemt ook zeventig medewerkers van MS Mode over. Modelabel Christine Laure neemt twee andere vestigingen over.

 

De keten was nochtans niet van plan om zich terug te trekken uit Frankrijk, maar wilde net als in België en Nederland een deel van de winkels terugkopen na het faillissement. De Franse rechtbank weigerde echter om de winkels terug te verkopen aan de groep die verantwoordelijk was voor het faillissement.

 

De beslissing van de rechtbank is een klap voor MS Mode, want Frankrijk was tot voor kort de tweede grootste markt voor de keten en blijkbaar was de Franse tak ook steeds winstgevend geweest, ondanks een recente terugval in omzet.