Na verkoop Kwantum wil Macintosh snel schuldenvrij zijn

Na verkoop Kwantum wil Macintosh snel schuldenvrij zijn

De Macintosh Retail Group wil in de nabije toekomst opnieuw schuldenvrij zijn. Dat moet gebeuren na de verkoop van Kwantum en alle Britste activiteiten, al moet er daarna terug geïnvesteerd worden in de Benelux.

Snel verkopen

Eind vorig jaar had Macintosh nog een schuld van ongeveer 70 miljoen euro en om het hoofd boven water te kunnen houden werden er de afgelopen jaren verschillende herfinancieringen doorgevoerd. Volgens CEO Kurt Staelens moet er dan ook dringend iets veranderen: "Na de verkoop van Kwantum en de Britse activiteiten zullen we nagenoeg schuldenvrij zijn. Dat maakt de gesprekken met de banken weer een stuk gemakkelijker. Dan hebben we alleen nog gesprekken met de banken over werkkapitaalfinanciering", zegt hij aan De Telegraaf.

 

Om er zeker van te zijn dat het niet opnieuw fout loopt, zullen de verschillende bedrijfsonderdelen voortaan rechtstreeks aan de CEO moeten rapporteren. "We zitten korter op de business. Snelheid en wendbaarheid zijn belangrijker dan ooit." Daarnaast zal er ook heel wat geïnvesteerd worden in de Benelux: "In Nederland en België zijn we marktleider en daar liggen onze kaarten dus een stuk beter, maar dan moeten we wel kunnen investeren."

 

Staelens wil dan ook nog dit jaar af van Kwantum en de Britse winkels. Voor Kwantum zijn er momenteel al bindende biedingen binnengekomen, maar in het Verenigd Koninkrijk is alles nog in een vroeg stadium en komen enkel indicatieve biedingen binnen, aldus de topman.

Tags: