Nederlandse Etam Groep maakt doorstart | RetailDetail

Nederlandse Etam Groep maakt doorstart

Nederlandse Etam Groep maakt doorstart

De winkelketens Miss Etam en Promiss van de Nederlandse Etam Groep maken een doorstart. De curatoren hebben bekendgemaakt dat een consortium van investeerders de ketens zal overnemen en verderzetten.

Details niet bekend

Momenteel zijn er nog weinig details gekend rond de overname: zo is niet geweten welk bedrag de investeerders hebben moeten neertellen voor de overname en blijft het afwachten welke winkels open mogen blijven. Het staat wel al vast dat de doorstart zijn gevolgen zal hebben. "Ze zijn niet voor niets failliet gegaan. Ze zullen niet in oude vorm en glorie verder gaan", zegt de woordvoerder van de curatoren.

 

De Etam Groep ging op 21 april failliet, omdat ze zich niet kon aanpassen aan het veranderende winkelgedrag van consumenten en vooral de verschuiving naar online winkelen. De modegroep werd 90 jaar geleden opgericht en telt met de twee ketens samen ongeveer 200 winkels in Nederland. Momenteel telt het bedrijf ongeveer 2.000 werknemers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.